Пловдив. Българското знаме се вее на 7-метров пилон на Бунарджика

...
Пловдив. Българското знаме се вее на 7-метров пилон на Бунарджика
Коментари Харесай

Пловдив: Българското знаме се вее на 7-метров пилон на Бунарджика по повод празника на града и Ден на Съединението на България – 6 септември

Пловдив. Българското знаме се вее на 7-метров стълб на Бунарджика във връзка празника на града и Ден на Съединението на България – 6 септември. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пловдив от Общината. 7-метровия стълб бе възобновен на Бунарджика и на него към този момент гордо се развява българското знаме. Съоръжението, което се намира от западната страна на хълма, покрай мемориалния комплекс, е било неизползваемо повече от 40 години.
Подмяната на пилона е една от финалните линии при огромната реорганизация на Бунарджика – най-новото обичано място за разходки на пловдивчани.
„ В навечерието на Съединението – един от най-светлите български празници и ден на Пловдив, е добре всеки от нас да сложи националния трикольор на видно място в дома си. 6-ти септември е измежду най-значимите дати в българската история, заслужаваща респект и почитание “, разяснява кметът на регион „ Централен “, по чиято концепция е възобновена патриотичната традиция.
Всеки жител, който желае българско знаме, може да го получи до 6-ти септември от районната администрация на ул. „ Христо Г. Данов “ 39.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР