Пловдив. Българската Коледа не е само дарителска кампания, тя е

...
Пловдив. Българската Коледа не е само дарителска кампания, тя е
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Кампанията „Българската Коледа” инвестира в нашия най-голям капитал – здравето на нашите деца

Пловдив. „ Българската Коледа ” не е единствено дарителска акция, тя е нещо доста по-голямо. Това сподели в Пловдив президентът Румен Радев при откриването на 15-тото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . „ Тя ни дава вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя споява разнообразни обществени пластове е влага в нашия максимален капитал – здравето на нашите деца. Тя е израз на вяра за бъдещето ни като нация и страна, тъй като съумява да сплоти хора с разнообразни специалности и обществено състояние и обучение към една публично значима идея ”, сподели още Радев. По думите му зад тази самодейност стоят хиляди българи: учредители, донори, известни българи, медии.
„ Но триумфът на една дарителска самодейност и най-много доверието в нея зависят главно от хората, които са в края на дарителския развой. А това сте вие – лекарите ”, сподели Радев. След това той благодари от името на президентската институция и от името на съорганизаторите на самодейността, и от името на хилядите български донори и най-много от името на децата и техните родители на всички лекари и медицински служащи, които работят по реализирането на идеята. „ Благодаря ви за избавените детски животи и за грижите, които полагате за нашите деца, за вярата, която носите и за това, че по най-хубавия метод оползотворявате дарените средства и за доверието, което вие давате в тази самодейност ”, сподели още президентът Румен Радев. „ Благодаря на всички за триумфа на „ Българската Коледа ”, добави той.
В началото президентът Румен Радев сподели, че е в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, с цел да показа постигнатото през 2017 година и да разгласи началото на 15-тото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа ”. „ Избрах да го създадем тъкмо тук, тъй като това е едно от водещите лечебни заведения в страната, с над вековна история, тъй като тук се предлага модерна и сложна диагностика, развиват се лечебна, преподавателска и научноизследователска активност. Тази болница се гордее със своите водещи експерти в разнообразни области на опазването на здравето. Точно тук, където годишно се поставят грижи за хиляди български деца, нашият апел ще бъде по-силен и по-истински ”, сподели Румен Радев.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР