Пловдив. България трябва да развива собствен отбранителен капацитет, с огромно

...
Пловдив. България трябва да развива собствен отбранителен капацитет, с огромно
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: България трябва да развива собствен отбранителен капацитет

Пловдив. България би трябвало да развива личен защитителен потенциал, с голямо внимание към развиването на въоръжените сили. Това сподели пред публицисти в Авиобаза Граф Игнатиево президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”- Пловдив . Държавният глава уточни, че това е ясно и като резултат от срещата на върха на НАТО. Според него ние би трябвало да имаме една в действителност всеобхватна и устойчива политика за развиване на отбранителните благоприятни условия на страната. „ В момента към момента няма такава политика ”, съобщи Радев. Той разяснява още, че нальотът на водачите от Авиобаза Граф Игнатиево е минимален през това полугодие, като съгласно него всичко това е резултат от това, което той е обявявал още преди три години и в този момент към този момент се усеща.
Президентът Румен Радев сподели още, че резултатът от инспекцията за гибелта на двамата водачи в авиобазата в Крумово е завършила, само че той не може да приказва нищо, преди публично да се произнесат образуваната по случая комисия и Министерството на защитата (МО).
„ Нови летателни апарати чакаме. Знаете, че условията за даване на оферта са изпратени на 3 юли и чакам в действителност един обективен справедлив и транспарантен развой, тъй че да се вземе най-хубавото ”, уточни още Румен Радев. По думите му това е ангажимент на МО и то би трябвало да се прави по този начин, както се прави по света - би трябвало да има оповестяване, защото това са очевидни процеси. „ Вярвам, че МО ще вземе всички нужни ограничения да има бистрота, само че в рамките въпреки всичко на конфиденциалност на информацията ”, сподели още Румен Радев.
Цветана ТОНЧЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР