"Пловдив 2019" представи пред медии, партньори и обществеността визуалното лице

...
"Пловдив 2019" представи пред медии, партньори и обществеността визуалното лице
Коментари Харесай

Ето го новото лого на Пловдив 2019! Одобрявате ли го?

"Пловдив 2019 " показа пред медии, сътрудници и обществеността образното лице на плана. Античният спектакъл, Римският стадион, кирилицата и знаците на Пловдив са главно ентусиазъм на новия знак и на образната еднаквост, която показва най-динамичния и значим стадий в реализацията на огромния план. Мотото "Заедно " също е неизменима част и ентусиазъм за основаването на новата еднаквост на плана, като знак и основно обръщение за всеки от плановете.
"Беше предизвикателство за нас да създадем знак, който да сплотява всичко, с което се гордеем в Пловдив и в същото време да е съответен и изчистен ", споделят дизайнерите на визията Красимир Ставрев и Георги Лазаров от пловдивското студио "Пункт ". В главния графичен знак те са вложили емблематични знаци на града, тъй че формата му да бъде припозната на всички места в градското пространство.
Седем графични линии нарастват, с цел да преминат през каменните сводове, къщите, реката, хълмовете, калдъръма на Стария град, хилядолетните исторически пластове до Античния спектакъл, Римския стадион, Хисар капия и актуалната архитектура. Силуетът на логото обобщава присъщите за града култури и религии, които Пловдив е подслонил през своята история. Специално място заема и символиката с буквата П, която се асоциира с изключение на с името на града, и с един от главните планове в програмата, отдаден на кирилицата. Логото е и самобитен портал, който на първо място кани жителите и гостите на града да преминат на последващо равнище.
Избраният шрифт е с съвременна българска кирилица. Той следва заоблените форми на логото и е приспособен към всички европейски писмености. Създаден е от водещата българска компания за разработка на шрифтове "Фонтфабрика " през 2017 година. С него ще се изписва "Пловдив - Европейска столица на културата " във всички информационни материали на фондацията и нейните сътрудници.
Представянето на визията стартира с цифрова акция, напълно освежен уебсайт и външна реклама от тази седмица. Кампанията включва поредност от видеа, фотоси, илюстрации и знаци, пресъздаващи трансформацията, динамичността, растежа и развиването на плана.
Трите рекламни видеа са дело на студио "Кламер ", което прегърна и мотото "Заедно " за свое ентусиазъм. Видеата са дело на режисьора Георги Манов и употребяват музиката, рисуването и светлината като част от универсалните езици на изкуството за възкръсване на новия графичен знак на "Пловдив 2019 ". Изцяло обновеният уебсайт е работа също на пловдивско студио. Йоханнес Артинян и Иван Йонов от "Ай -креатив " са основали платформа, в която могат да бъдат открити както историята на плана, съществена информация за самодейността, по този начин и всички платформи и планове от програмата, най-актуалните вести от работата на фондацията и цялостна информация за екипа и ръководещите органи. В бъдеще уеб сайтът ще бъде допълнен с подробния календар от събития на Европейската столица на културата, информация за главните местоположения и за опциите за закупуване на билети.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР