Пловдив. 2017 година е била благословена и доброплодна, в която

...
Пловдив. 2017 година е била благословена и доброплодна, в която
Коментари Харесай

Пловдивският митрополит Николай: Задължени сме да оползотворяваме времето с мъдрост за проява на добротворство и човеколюбие

Пловдив. 2017 година е била благословена и доброплодна, в която всички са положили труд и старания за публичен и персонален триумф. Това сподели пловдивският митрополит Николай в словото си след архиерейската света литургия и новогодишен молебен в митрополитския храм ”Св. Марина ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . „ Верни на непоклатимата си вяра християните придават добър смисъл за времето, което е подарък божи за всеки, който знае да го цени ”, сподели още владиката. Той добави, че сме задължени постоянно да оползотворяваме времето с мъдрост и зрялост за постигане на личното си избавление и за демонстрация на добротворство и великодушие. „ Нека се отклоняваме от злото и да вършим положително, да търсим мира и да го следваме ”, сподели още митрополит Николай и прикани хората постоянно да си желаят положителното един другиго.
„ В навечерието на новата 2018 година ние сме изпълнени с вяра и си пожелаваме новата година да бъде също здрава, мирна и щастлива, а нашият живот да бъде душеспасителен ”, сподели още пловдивският епископ. Той пожела на християните ползотворна година, през която обилно се изливат Божията благосклонност и берекет, а новолетието да бъде изпълнено с освежен дух. „ Благоразумен е оня човек, който скъпи времето. А това значи един другиго да се обичаме. Тази е първата заповед, която Господ даде на индивидите и сподели по какъв начин да я осъществим ”, сподели още дядо Николай. Това, съгласно него значи че би трябвало да се осъществим с добродетели, състрадание, благост, самообладание, взаимност, предпочитание да облекчим болките на околните и далечни, и да обичаме откровено даже тези, които ни ненавиждат.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР