Пловдив. 1 200 състезатели са заявили до момента участие в

...
Пловдив. 1 200 състезатели са заявили до момента участие в
Коментари Харесай

Пловдив: Градът ще бъде домакин на Световно първенство по гребане за мъже и жени от 9 до 16 септември

Пловдив. 1 200 състезатели са декларирали досега присъединяване в Световното състезание по гребане за мъже и дами, което ще се организира от 9 до 16 септември на Гребната база в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . Текат последни мерки за надпреварата от най-голям сан, оповестиха на особено конференция уредниците. Това са единствено половината от предстоящите състезатели, споделиха те. В момента каналът се приготвя за гребането, откакто преди дни приключи международното по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години. Пловдив чака това домакинство от 18 години, когато за първи път кандидатства за провеждането му.
Инспекцията с членове на ФИСА, организационния комитет и Община Пловдив в последните няколко дни изглажда и най-малките детайлности по провеждането на шампионата.
Според Камерън Алън от ФИСА, макар че вторият гребен канал не е построен, международното състезание ще бъде сполучливо. На това се надяват и Светла Оцетова, и Иван Попов, които разкриха и някои секрети, които за първи път ще се случат на това международно – пробно понижаване на спортните коридори от 12,5 на 12 метра. Това ще стане единствено за една подготовка, с цел да се вземе мнението на едни от най-хубавите в гребането – Австралия и Нова Зеландия, чиято справедлива оценка е значима за организирането на шампионати на разнообразни места, където няма опция за по-голяма ширина на коридорите.
За първи път ще се употребява и по този начин нареченото автоматизирано стартово устройство, с чиято помощ всички лодки се захващат и стоят на една линия. Финалната линия ще съставлява линия от въздушни мехурчета, с което състезателите по-лесно ще се ориентират, че са финиширали.
Участие на това международно състезание ще вземат и парасъстезатели. България ще се включи с 4 лодки.
„ Натрупахме много опит от организацията на шампионатите до тук. Участие ще вземат едни от най-хубавите в света – международни и олимпийски първенци, които не се виждат всеки ден “, съобщи Иван Попов от организационния комитет.
„ Очакванията са към 10 милиона $ доходи да влязат в стопанската система на града - хазаин при провеждането на сходно състезание “, сподели заместник-кметът Георги Титюков. „ Получихме доста положителни мнения от извършеното международно по кану-каяк “, добави той и посочи, че това е добра реклама за Пловдив, защото няколко международни малките екрани ще предават шампионата онлайн. Специален дрон ще снима и ще дава директна картина от високо, обезпечен е и лайф стрийм за фейсбук потребителите.
Заместник-кметът Георги Титюков изрази вяра по време на международното състезание дружно с Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет да бъде направена и първа копка за построяването на втория гребен канал с дължина 2100 метра и 45 метра широчина и осъществяване на плана по залесяване на 656 дка с 37 дка изкуствено езеро с острови за гнездене на редки типове птици и 20 атракции за хората.
След провеждането на международното състезание ще бъде проведен конгрес на ФИСА, на който се чака да бъдат препотвърдени и да бъдат определени нови членове. Официалното разкриване ще бъде на 8 септември от 18,30 часа на Античния спектакъл.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР