Площта на горските пожари в Сибир надхвърля 1,5 милиона хектара

...
Площта на горските пожари в Сибир надхвърля 1,5 милиона хектара
Коментари Харесай

Площта на горските пожари в Сибир надхвърля 1,5 милиона хектара

Площта на горските пожари в Сибир надвишава 1,5 милиона хектара по данни от тази заран. Това съобщи представителят на районния клон в Новосибирската област на съветското министерство на изключителните обстановки, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на представителя Павел Винаков на територията на Сибир има 248 огнища на горски пожари. В Красноярския край огнищата са 111 с обща повърхност над 800 хиляди хектара, в Иркутска област - 136 пожара с повърхност над 600 хиляди хектара. Има още три пожара в Омска област, два в Томска област и един в Алтайския край.

За погасяването на пожарите са мобилизирани силите на шест административни единици в Сибирския федерален окръг. На земя работят 505 индивида и 29 единици техника, а от въздуха работят четири самолета Бе-200, три хеликоптера Ми-8, един хеликоптер Ми-26 и един аероплан Ил-76, уточни ТАСС.

Икономическите вреди, нанесени от огнената буря в Красноярския край, може да възлязат на не по-малко от 1,5-2 милиарда рубли (20 650 - 27 533 млн. евро). Това заяви в Новосибирск министърът на горското стопанство на Красноярския край Дмитрий Маслодудов. Той посочи, че съществуващата методика прави оценка единствено икономическата стойност на дървесината, без да регистрира вредите върху екосистемата и добави, че в този момент се създава сложна методика за оценка на вредите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР