Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за

...
Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за
Коментари Харесай

Младен Маринов за бежанските центрове: Добре е политиците да не си играят със страховете на хората

Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се построяват за възможна мигрантска рецесия. Ние имаме ангажимент да изградим такива спешни центрове. Това разгласи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, като по този начин отвърна на обвиняванията от страна на Елена Йончева и Българска социалистическа партия, че се готви построяването на бежански центрове и надлежно заселването на бежанци в страната ни.

" По отношение на справяне с тази рецесия, България е значима граница на Европейския съюз и Европейската комисия отпусна 160 млн. евро, които са за тази цел. Ние имаме ангажимент да изградим такива спешни центрове. Уточнявам, че става въпрос за спешни центрове и подготвеност за взаимоотношение при рецесии с миграционен напън. Това, че ние сме овладели натиска по българо-турска граница и по зелената граница с Гърция, не значи, че в международен мащаб тази опасност е отпаднала. Знаете какъв брой бежанци и незаконни мигранти има в Турция ", разгласи Маринов и още веднъж посочи, че площадките се построяват със средства от Европейски Съюз.

" Дали ще одобряваме мигранти от Западна Европа, изрично мога да кажа, че в присъединяване ми в Съвет по вътрешни работи и правораздаване, това е една от главните тематики, тъй като все още работи регламентът Дъблин, само че се работи по общо решение за политиката на леговище на Европейски Съюз. В това общо решение се разискват 7 акта и нашата позиция, която е твърдо отстоявана и съответствува с страните в нашата обстановка, като Малта, Гърция, Кипър и Италия, които имат проблем с първа граница, е изрично да се одобри общоевропейско решение - пакет, с цел да подсигуряваме на страната ни при възможна рецесия отговорностите, които имаме и това, което ще свършим за страните в Европейски Съюз ще имаме съответна взаимност от страните, които не са в първа линия ", разгласи Маринов.

" Аз съм изразил позицията на Министерство на вътрешните работи, министър председателят също изрично съобщи пред министъра на вътрешните работи на Германия, че България държи тази позиция. Добре е всички политици да ревизират България каква позиция заема. Предлагам да не се играе със страховете на хората. Наистина това е проблем, за който ние доста малко можем да влияем в международен проект. Когато ни пристигна на границата ние би трябвало да сме подготвени за решение. Искам да убедя хората, че мислим за тяхната сигурност и не желаеме да допуснем рецесията през 2014 и 2015 година Тези площадки се построяват за възможна рецесия ", безапелационен бе Маринов по време на брифинг, на който бе регистрирана активността на " Гранична полиция ", като посочи, че миграционният напън към страната ни доста е намалял, особоно спрямо 2014-2015 г.Той разяснява и проблема с инспекцията на Европейската организация за битка с измамите (ОЛАФ) и инспекцията на поръчка за 20 милиона лв. за закупуване на 290 високопроходими автомобила.

" Има такова следствие. Ноември месец идва комисия от ОЛАФ, началото на 2018 година също идва такава комисия. Разследването е по сигнал, който е пуснат до ОЛАФ. Ние оказваме цялостно съдействия, даваме опция да бъде тествано безусловно всичко. Разпоредил съм на дирекциите, които се занимават с публични поръчки да оказват цялостно подпомагане с документи и достъп до информация ", съобщи министърът на вътрешните работи, като посочи, че не знае кой е подал сигналът до европейската работа.

Вчера зам.-министърът Красимир Ципов разгласи, че въпросната социална поръчка е подписана от служебния кабинет под управлението на Пламен Узунов. От президентството обаче отхвърлиха тази информация и оповестиха, че поръчката е отпреди служебното държавно управление и е приключена след него.

" Да не бъдем упреквани в неточно поднасяне на информация, публичните поръчки са обществени, предлагам ви да потърсите информация на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи. Там са безусловно всички периоди и дата, по кое време е оповестена публичната поръчка, реализатори и дати на обжалване ", съобщи Маринов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР