Площадът до жп гара във Варна и прилежащите подлези ще

...
Площадът до жп гара във Варна и прилежащите подлези ще
Коментари Харесай

Облагородяват площада до жп гарата във Варна наесен

Площадът до жп гара във Варна и прилежащите подлези ще бъдат ремонтирани наесен. Това сподели кметът на града Иван Портних, съобщи кореспондент на Moreto.net.

По думите му план има направен от дълго време, само че дейностите ще се осъществят след септември, с цел да не се основава в допълнение стеснение в централната част по време на туристическия сезон.

Градоначалникът уточни още, че се възнамерява създаване на общинска автогара в региона на жп гара, само че не се ангажира със периоди.

Площадът към гарата, където стопират влаковете, е Изглежда безусловно изоставено от всевъзможни грижи. Мястото е занемарено, с избуяла трева, изпочупени плочки и неработещ шадраван. Цялата тази грозна картина отчасти се прикрива от не по – лицеприятните бараки, в които има ситуирани заведения или просто са оставени да пустеят.

Някога площадното пространство пред гарата е имало забележителен искра. След построяването на гарата преди съвсем век мястото е било превърнато в красива паркова зона с забавна растителност, алеи и пейки. Усещането е било за част от съвременен европейски град. Отвореното пространство е посрещало идващите в града посетители и ги е очаровало с визията си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР