Площад "Свобода", един от най-големите в Европа, беше обстрелван, съобщи

...
Площад "Свобода", един от най-големите в Европа, беше обстрелван, съобщи
Коментари Харесай

Мощен взрив в центъра на Харков

Площад "Свобода ", един от най-големите в Европа, беше обстрелван, заяви Униан. „ По предварителна информация постройката е ударена, в региона има главно 4-5 етажни жилищни здания, там се намират Операта и филхармонията. Спешна помощ не може да стигне до мястото на обстрела.
Моментът на гърмежа.
При удара върху постройката на администрацията, са потърпевши 6 души. Жителите на Харков са помолени да не напущат укритията.

Според кмета на града Игор Терехов съветската войска е взривила електрически подстанции, което е довело до спиране на електроснабдяването и водоснабдяването.

Олег Синигубов, началник на регионалната държавна администрация в Харков, заяви, че през нощта в района е имало безредни обстрели във всички направления. През вчерашния ден са изгасени 24 пожара, породени от противников обстрел. Изгорели са десетки цивилни коли.

Според украинските управляващи жертвите може да са десетки, а през днешния ден се чакат и артилерийски обстрели и бомбардировки.

Маските дефинитивно са свалени. Русия нанася ракетни и артилерийски удари по жилищни квартали и органи на властта. Целта е ясна - всеобща суматоха, жертви измежду цивилното население, разрушена инфраструктура. Украйна се пази почтено, разяснява Михаил Подоляк.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР