Плодовете са от най-полезните и необходими ни храни, те съдържат

...
Плодовете са от най-полезните и необходими ни храни, те съдържат
Коментари Харесай

МИТ или истина е, че сушените плодове са толкова полезни

Плодовете са от най-полезните и нужни ни храни, те съдържат редица нужни на организма ни субстанции – фибри, витамини, антиоксиданти, минерали. Сушените плодове се включват в редица диети и участват в множеството здравословни закуски. Но за тях знаем, че са с по-високо наличие на калории и захари поради преработката им. Като образец можем да съпоставим стафидите и гроздето – в 30 грама стафиди откриваме 22 гр въглехидрати, а в прясното грозде – едвам 5 гр въглехидрати за същото количество. Въпреки по-високите си стойности, от тях също можем да си набавим нужните потребни субстанции.

Високото наличие на фибри в тях спомага за понижаване риска от сърдечносъдови и храносмилателни болести като диабет и затлъстяване, като най-подходящи за тази цел са стафидите. А антиоксидантите в състава им спомагат за битката със свободните радикали. С най-висока централизация на антиоксиданти са сушените кайсии, сливи и ябълки. 
Предимствата на сушените ябълки, за които не знаем
Всеки един от нас е наясно с това, че с помощта на плодовете имаме опция да си набавим скъпи витамини и минерали, от които т...

Трябва ли да се тормозим заради съществуването на доста захари в сушените плодове?

Сушените плодове минават през развой на дехидратиране, вследствие на което е усилват съсредоточените захари в тях. Много от продуктите на пазара даже са в допълнение овкусени със захар или бяло брашно за повишение на трайността и усета им. Затова е значимо да внимаваме с количеството сушени плодове, което консумираме дневно. И да не са в допълнение обработени със захар, те са богати на фруктоза. Натрупването на прекомерно количество фруктова захар в тялото усилва риска от развиването на болести като безалкохолна чернодробна стеатоза, развален липиден профил, нараснал холестерол, диабет, болести на сърцето и др. 

Подобно на ядките, сушените плодове са потребни единствено в случай че не прекаляваме с тях. А това се случва елементарно и незабелязано, по тази причина ви предлагаме авансово да отделите естествената порция и да не хапвате непосредствено от пакета да вземем за пример, с цел да наблюдавате количеството, което сте изяли. Контролирайте порциите си, с цел да извлечете изгодите за вас.

По какъв метод най-правилно да хапваме сушени плодове?
Колко потребни са в действителност сушените плодове и могат ли да вредят?
Сушените плодове са си спечелили славата на здравословна и бърза закуска, доставяща на организма витамини, минерали и фибри. Те са удоб...

Отново ще кажем, че някои сушени плодове са в допълнение обработени – предлагаме ви да четете етикетите преди да закупите сходен артикул, тъй като тези сушени плодове са най-нездравословни.
Подбирайте типа на сушения плод по отношение на потребностите ви, в случай че имате такива. Например в случай че страдате от запек за вас най-подходящи ще са сините сливи, защото те са с много високо наличие на фибри. Ако имате проблеми със сърцето или желаете да контролирате равнищата на кръвната си захар – стафидите ще спомогнат за тази цел. С богато наличие на калций пък са сушените смокини. 

Обобщаваме, че сушените плодова в действителност са потребни за нас и имат много удобни резултати върху организма ни, стига да не прекаляваме с признатото количество.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР