Плодовете са една от най-здравословните храни, които можете да изберете

...
Плодовете са една от най-здравословните храни, които можете да изберете
Коментари Харесай

Кои плодове имат най-мощно антиканцерогенно действие?

Плодовете са една от най-здравословните храни, които можете да изберете за своята диета. Въпреки че не е целесъобразно те да са главен източник на хранителни субстанции, плодовете би трябвало наложително да участват в храненето, тъй като са богат източник на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри.

Всички тези хранителни субстанции и детайли имат мощно деяние в предварителната защита на рак. Плодовете имат антиканцерогенно въздействие, а някои от тях се открояват с особени заслуги в тази област.

Кои са плодовете с най-мощно антиканцерогенно деяние?

Нарът е плод с извънредно висока централизация на антиоксиданти. Това го прави един от най-хубавите в битката с рака. Той има мощно противовъзпалително и антиканцерогенно деяние, които дължи точно на антиоксидантите в състава си. В нара се съдържат флавоноиди и танини, които имат потвърдено антираково влияние. Заради тях нарът е един от най-препоръчителните и здравословни плодове, които можете да изберете за диетата си.

Гроздето също е доста богато на антиоксиданти. То съдържа скъпи субстанции в семките си, които имат потребно деяние в битката с рака на кръвта или левкемията. В гроздовите семки се съдържат етерични масла, които имат свойството да потискат растежа на ракови кафези и развиването на ракови обединения.

Ананас

Ананасът съдържа голям брой потребни субстанции, борещи се с рака. Сред тях са антиоксиданти, фибри, доста витамини. Едно от най-ценните субстанции, имащи позитивен резултат в предварителната защита на рак е бромелаин. Това е тип ензим, който предотвратява уврежданията в клетките и потиска предпоставките за формиране на ракови промени.

Ябълки

Ябълките са доста потребен плод, който освен има позитивно влияние в предварителната защита на рак, само че са отлично средство в битката със сърдечносъдовите болести и диабета. Пектинът в тях понижава холестерола, управлява кръвната захар и спомага за намаляването на риска от пораждане на рак. Те са богати и на фибри, които имат сходно деяние.

Киви

Кивито е един от най-богатите на витамин С плодове. Витамин С е доста мощен антиоксидант, който освен е значим за функционалностите на имунната система, само че и е определящ фактор за това дали клетките ще се разделят вярно. Именно поради тази своя функционалност витамин С е значим за понижаване на риска от рак, написа

Горски плодове

Горските плодове са първенци по наличие на антиоксиданти. Те се борят с оксидативния стрес, породен от свободните радикали в тялото, причиняващи възпаления и ракови промени в клетките. Горските плодове са и небогати на захари, което ги прави една от най-хубавите противовъзпалителни храни, потребни в предварителната защита на диабет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР