Плодовете са един от най-важните елементи в здравословното хранене. Те

...
Плодовете са един от най-важните елементи в здравословното хранене. Те
Коментари Харесай

Плодовете, които предпазват от болести

Плодовете са един от най-важните детайли в здравословното хранене. Те са цялостни с витамини, минерали и антиоксиданти, които оказват помощ на организма да се бори с разнообразни заболявания и да поддържа оптималното си здраве.

Някои плодове са известни със своите превентивни свойства и способността им да предотвратяват разнообразни болести:

Един от най-известните плодове, които предотвратяват от заболявания, е ябълката. Ябълката е богата на фибри, витамини С и К, както и на антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни болести, диабет и рак. Консумацията на ябълки също по този начин може да усъвършенства функционалността на черния дроб и да подкрепи детоксикацията на организма.



Друг плод, който е извънредно потребен за здравето, е ананасът. Ананасът съдържа високи равнища на витамин С и бромелин, които имат антиинфламаторни свойства и оказват помощ за битка с възпалителни процеси в организма. Консумацията на ананас може да подкрепи здравето на сърцето, да усъвършенства функционалността на имунната система и да понижи риска от разнообразни типове рак.



Също по този начин, бананите са известни със своите потребни свойства за здравето. Богати на калий, витамини и фибри, бананите оказват помощ за поддържане на здравословното положение на сърцето, понижават риска от високо кръвно налягане и подкрепят положителното действие на черния дроб.



Всички тези плодове, както и доста други, са значима част от здравословното хранене и могат да оказват помощ за попречване на разнообразни заболявания. Затова е значимо да включваме разнородни плодове в нашата диета и да се стремим към здравословен метод на живот.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР