Плодовете и зеленчуците са продуктите, които са най-полезни за нас

...
Плодовете и зеленчуците са продуктите, които са най-полезни за нас
Коментари Харесай

С тази бабини хитрини плодовете и зеленчуците остават свежи по-дълго! Ето какво трябва да направим

Плодовете и зеленчуците са продуктите, които са най-полезни за нас и организма ни. Проблемът е, че изключително през зимата, те изсъхват по-бързо и е мъчно да запазим оптимално дълго време потребните им качества, които са ни нужни. Затова през днешния ден ви представяме няколко бабини хитрини, с които ще можем да съхраним плодовете и зеленчуците за по-дълго време. Марулите са един от зеленчуците, които постоянно си хапваме през зимата. За да я запазим за по-дълъг интервал от време би трябвало единствено в найлоновия плик, в който е тя, да сложим салфетка. По този метод влагата няма да се задържи в зеленчука, а ще се попие от салфетката.

Бананите пък са едни от плодовете, които са най-хранителни. За да ги запазим, би трябвало единствено да увием с фолио мястото с дръжките във връзката с банани. Така ще забавим загниването на този апетитен плод. Следващата от тези бабини хитрини е за картофите. За да ги използваме по-дълго преме, е най-добре да ги държим в хартиен плик. Добре е да сложим при тях една ябълка, която да ги поддържа свежи. Следващият трик е за ягодите. Те постоянно хващат мухъл, която ги скапва. За да се предпазим от нея е належащо единствено да ги изплакнем в разтвор с 1 част оцет и 3 елементи вода. След това ги изплакваме със студена вода и ги подсушаваме.

Подправките също можем да запазим свежи по-дълго време.

Как? Много просто – като ги сложим в чаша с вода. Гъбите пък ще съхраним най-добре като държим в хартия, а не в найлонов плик, който ги запарва. Важно е да се означи, че някои зеленчуци се скапват, в случай че ги държим в ледник. Картофите и лукът да вземем за пример не трябва да се съхраняват там.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР