Плодова диета може да ни звучи като страхотна идея за

...
Плодова диета може да ни звучи като страхотна идея за
Коментари Харесай

Може ли да ядем прекалено много плодове

Плодова диета може да ни звучи като страхотна концепция за лятото. Но експертите предизвестяват, че и в този случай важи добре познатата максима - доста хубаво не е на хубаво.

Плодовете са цялостни със захар, въпреки тя да е натурална и да е надалеч по-малко нездравословна от модифицираната във всички сладки произведения, които ни изкушават. Освен това, плодовете се славят с високо наличие на фибри . Някой от тях се разграждат елементарно от организма, други - не толкоз.

Ролята на фибрите е да основават естествена бариера в червата, с цел да не се всмуква цялата захар от плодовете и по този начин черният дроб да се затормозява. Така няколко ягоди или един банан могат елементарно да ни накарат да се почувстваме сити, точно поради фибрите .

Това прави риска от преяждане много по-малък. Въпреки това, може да си докараме известни стомашни неразположения, изключително в случай че сме с по-чувствителна храносмилателна система.

А и би трябвало да се прави разлика сред потреблението на свежи плодове и плодови сокове, написа Time. В соковете захарта е доста повече и даже може да докара до нараснал риск от диабет.

Важно е и какви тъкмо плодове консумираме. Бананите, ананасът и другите тропически, може да имат високо наличие на захар, само че са богати и на фибри, които балансират.

 Плодовете и зеленчуците с най-вече пестициди
Плодовете и зеленчуците с най-вече пестициди

И по какъв начин да обезвреждаме вредата от тях

За разлика от тях, гроздето може да се дефинира като " дребни торбички със захар " , тъй като съдържа прекомерно малко фибри, които да стопират абсорбирането й от храносмилателната система.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР