Плочите с надписа от Паметника на съветската армия трябва да

...
Плочите с надписа от Паметника на съветската армия трябва да
Коментари Харесай

Общината маха разкъртените плочи на МОЧА

Плочите с надписа от Паметника на руската войска би трябвало да бъдат отстранени, защото те съставляват заплаха за преминаващите жители. Това е открито от специалисти към столичната дирекция, а в констативния протокол е записано, че детайлите на фронталната част не са добре закрепени след разрушаването на част от плочите.

Протоколът с откритите нарушавания по фасадните плочи и потребността от изцяло унищожаване ще бъде връчен на регионалния шеф на София.

Паметникът на руската войска е обществена държавна благосъстоятелност, за чието стопанисване дава отговор регионалният шеф на София.
 От Демократична България приканват да се задвижи местенето на Паметника на руската войска
От Демократична България приканват да се задвижи местенето на Паметника на руската войска

Веселин Калановски повдига въпроса в отворено писмо, тъй като с публично запитване нямало да му отговорят

В законовия период след връчване на протокола, ще бъде издадена заповед от кмета на Столична община за унищожаване на плочите от надписа на Паметника на руската войска.

Припомняме, че през днешния ден въпросът с прехването на Паметника на руската войска в центъра на София разяснява, като съобщи, че се причислява към настояването на Демократична България за премахването му. Въпросът стои от повече от десетилетие и е впримчен сред решение на СОС, благосъстоятелност и отговорност за паметника, само че и редица политически акции. 

Кметът на регион Средец. Той обаче още при започване на 2021 година се обърна към жителите на София да не минават наоколо до паметника, защото той е рисков и с цел да не бъде подобен е необходим ремонт. Няма информация дали той е осъществен към този момент.
 Паметникът на Съветската войска към този момент е и рисков
Паметникът на Съветската войска към този момент е и рисков

Докато не се ремонтира би трябвало да се забрани достъпа

Има . През май предходната година подновиха  самодейност, а средствата за премахването му се събират сега.

Паметникът се брани от  (Паметника на руската армия), както и от.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР