Плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена. Това заяви

...
Плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена. Това заяви
Коментари Харесай

БСП стегнаха и излъскаха Паметника на Съветската армия за 9 май

Плочата на Паметника на Съветската войска е възобновена. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков.

Той акцентира, че партията му е изпълнила поетото преди към два месеца заричане.

Таков персонално ревизира по какъв начин върви работата и участва на слагането на плочите и почистването на монумента. Монументът е подготвен да посрещне празничния 9-ти май освежен и измит , както го бяхме възнамерявали, съобщи той.

От левицата показват, че концепцията за възобновяване на счупената плоча е било на социалистите от " Връбница ", като е получила поддръжката на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София.

Таков изрази вяра се да не бъдат позволени нови вандалски прояви и уточни, че отсега нататък би трябвало дружно с Областната администрация и със Столичната община да се обмисли по какъв начин монументът да бъде изцяло укрепен.
 Общината маха разкъртените плочи на МОЧА
Общината маха разкъртените плочи на МОЧА

Защото са рискови за премиващите пред Паметника на руската войска

Лидерът на столичните социалисти посочи, че смисълът на паметниците е да пазят историята . Българска социалистическа партия разбирали този смисъл и затова не демонтирали, а съхранявали монументите, построени от нашите предшественици.

" Разрушителното мислене и деструктивното държание нямат бъдеще. Те обричат тези, които ги показват, да повторят грешките от предишното ", безапелационен бе Таков.

Припомняме, през февруари - в навечерието на годишнината от нашествието на Русия в Украйна, плочата на Паметника на Съветската войска в София.

Вандалският акт още веднъж демонтирането на монумента.

На 24 февруари за опазване на МОЧА.
 Паметникът на Съветската войска към този момент е и рисков
Паметникът на Съветската войска към този момент е и рисков

Докато не се ремонтира би трябвало да се забрани достъпа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР