Плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена - изпълнихме

...
Плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена - изпълнихме
Коментари Харесай

БСП възстанови счупената плоча на Паметника на Съветската армия

Плочата на Паметника на Съветската войска е възобновена - изпълнихме обещаното, съобщи ръководителят на БСП-София Иван Таков, представен от пресцентъра на столичната организация на партията. Таков участва на слагането на плочата и почистването на обекта. Заедно с него беше и членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София и ръководител на районната организация на социалистите във „ Връбница “ Станислав Младенов. 

Идеята за възобновяване на счупената плоча беше на социалистите от „ Връбница “, напомнят от Българска социалистическа партия - София. Иван Таков изрази вяра, че няма да бъдат позволени „ нови вандалски прояви “ по отношение на монумента. Разрушителното мислене и деструктивното държание нямат бъдеще. Те обричат тези, които ги показват, да повторят грешките от предишното. Наша отговорност е да не допуснем това, разяснява още Таков. 

Софийската градска организация на Българска социалистическа партия сложи начало на възобновяване на Паметника на руската армия на 31 март. На 9 март Столичният общински съвет (СОС) одобри отчет, с който разпорежда на кмета на София Йорданка Фандъкова да изиска от страната да реалокира монумента „ Паметник на Съветската войска “, който е държавна благосъстоятелност, от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от интервала на социализма към Националната изложба или върху различен подобаващ терен отвън централната градска част на София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР