Плиска, Преслав и Охрид – на старите столици на България

...
Плиска, Преслав и Охрид – на старите столици на България
Коментари Харесай

Тервел Пулев събира старите столици в София, изграждайки модерни сгради

Плиска, Преслав и Охрид – на старите столици на България се кръщават съвременни и удобни жилищни комплекси в София по концепция на огромния наш боксьор Тервел Пулев.

До края на годината ще направя още един мач. Олимпийският и професионалният бокс имат своите достолепия и сексапил, и би трябвало да останат обособени дисциплини.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Тервел Пулев. С трикратния европейски медалист и притежател на бронзов орден от Олимпиадата в Лондон (2012 г.) беседваме за неговите бизнес и спортни инициативи.

Свикнали сме да виждаме Тервел Пулев на боксовия кръг, където побеждава своите съперници, издигайки името на България. Той прави сериозна смяна в своя живот, впускайки се в строителния бизнес с компанията си „ Пулев инвест груп “. В момента тя осъществя план в столичния квартал „ Малинова котловина “.

„ И да, и не! “ Така Тервел Пулев отговори на въпроса на БГНЕС дали елементарно се прави сходна промяна. „ Нормално е да ме свързвате с бокса, тъй като към момента съм играч и упражнявам всеки ден “, сподели боксьорът и добави, че протичащото се е „ разумна, естествена и съответна крачка в посока отвън спорта, тъй като огромна част от спортната ми кариера е зад тила ми. Нормално е да помисля за бъдещето си. Това е една рационална стъпка “.

Спортът, който го е научил на дисциплинираност, стриктност, уместност и организираност в този момент доста му оказва помощ в бизнес начинанията.

Неговият план включва построяването на две здания с обща разгъната застроена повърхност 8400 кв.м, които се намират в „ Малинова котловина “ и носят колоритните имена „ Плиска “ и „ Преслав “. Градоустройството им е направено доста добре и дава отговор на актуалните условия.

„ Сградите не са високи, няма презастрояване и пребетониране. Витоша ще се вижда от всяка една от тях. Няма да бъдат от вида затворен комплекс. Двете здания ще бъдат обособени със зелени площи и градинки посред им, с цел да се усещат хората добре и удобно. Смятам, че се получи прекрасен квартал и се стараем това да бъде по този начин “, съобщи Тервел Пулев.

Апартаментите в плана са разпродадени на 96%.

„ Случвало ми се е, когато идват да подписват прелиминарен контракт или купуват целия апартамент вкупом, да ми споделят: Г-н Пулев, видяхме рекламите и обявите и взехме решение да спрем да гледаме всичко останало. Това ми го споделят хора, които нямат интерес да ме излъжат, тъй като те подсигуряват казаното с парите си. Каквото имат влагат в парцел, тъй като се тормозят от инфлацията. Това са напълно справедливи процеси. Доверието е реалност, тъй като ние към момента изливаме плочата и сме на кота 0, а парцелът в този план е съвсем разпродаден “, съобщи олимпийският ни медалист от Лондон 2012. Има и хора, които особено желаят да подпишат контракта си и да видят Тервел.

Компанията на Пулев авансово закупува огромна част от строителните материали, с цел да могат клиентите ѝ да получат своя парцел на цената, на която са подписали, без индексации. „ За нас е значимо да няма изненади, подсигуряваме целия развой. Не чакаме изненади, мислим за идващ план, който се споделя „ Охрид “. Той ще бъде по-близо до бул. „ Симеоновско шосе “, посочи предприемачът.

На въпрос дали той е кръстник на постройките, Тервел Пулев отговори: „ Да. Радвам се, че моят съучастник Васил Михайлов задушевно приема тези неща и се съгласи плановете, които вършим да бъдат кръстени на българските столици “.

Един от проблемите, с който се сблъсква строителният отрасъл е намирането на хубави имоти. Повечето или са към този момент заети, или са към този момент застроени. Малко са тези, които са останали в южните и източни региони сред центъра и Околовръстното шосе. Според Тервел Пулев би трябвало да се намерения за градоустройствено разширение на София оттатък дъгата на Околовръстното шосе. „ Има доста свободни терени в северната част на София. Това е нещо ново, натам се разраства градът и цените там също порастват, което не се е следило до момента “, сподели той.

Тервел Пулев е един от най-обичаните ни спортисти, който цялостни залите. Интересуваме се какви са неговите проекти отвън бизнеса в околните месеци, дали още веднъж ще можем да го гледаме по какъв начин побеждава.

„ Все още съм играч и възнамерявам до края на годината да направя още един мач “, показа той. В същото време признава, че пътят от Осанна до разпни го е доста кракът. Повечето хора го поздравяват, когато го видят на улицата, само че има и такива, които са на друго мнение.

„ Приемам всички еднообразно и благодаря на всички, тъй като и дребното, което съм направил и постигнал е с помощта на тези, които споделяха: ти не можеш, нищо няма да стане от теб. Благодарен съм и на тези, които не ни обичат “, съобщи Тервел.

Той разяснява и неотдавнашното решение професионалните боксьори да могат да се състезават на олимпиади и други надпревари за непрофесионалисти. Тервел Пулев счита, че включването на експертите при дилетантите не е сполучливо като цяло по ред аргументи.

„ Това са много разнообразни типове спорт, без значение, че приказваме за бокс. Правилниците са разнообразни. Крайният резултат е друг. Изискванията, рундовете, методът, по който реферът води багра също. Има редица разлики, приказваме за два радикално разнообразни спорта и е доста мъчно състезателите от единия спорт да се състезават в другия и да се получи нещо хомогенно. Няма по какъв начин да ги съпоставяме. Олимпийският бокс си има своята хубост и достолепия. Професионалният бокс си има своя сексапил. Трябва да останат два обособени спорта “, безапелационен е олимпийският ни медалист.

Не можем да подминем и въпроса за съдийството в бокса и дали е по-добре да има по един рефер представител на страната, от която е състезателят или съдийската тройка би трябвало е неутрална. „ Това е много комплициран въпрос, когато приказваме за субективния фактор. Защото когато имаме човек, субективният фактор е наложителен. Колкото и да не ни се желае, гледаме нещата през нашата призма. Това неизбежно дава своето отражение “, уточни Тервел Пулев. Той счита, че в спортовете, където има видеозаписи, като футбол и други, грешките се минимализират.

Тервел Пулев пожелава здраве на фамилията си и цяла България.

„ Не се усещам добре, когато хората до мен не се усещат по този начин, когато виждам хора, които просят или се редят за обществени помощи и те са основно роми… Искрено поисквам България да разцъфне и да бъде това, което е била, а точно едно цивилизационно ядро в Европа “, съобщи Тервел Пулев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР