Плишкова победи Осака на финала в ТокиоКаролина Плишкова спечели титлата

...
Плишкова победи Осака на финала в ТокиоКаролина Плишкова спечели титлата
Коментари Харесай

Плишкова победи Осака на финала в Токио

Плишкова победи Осака на финала в Токио
Каролина Плишкова завоюва купата на тенис шампионата в Токио, откакто на финала надигра в два сета локалната фаворитка и шампионка от Ю Ес Оупън Наоми Осака – 6-4, 6-4. Чехкинята стигна до чистия триумф за малко повече от час игра, а провалянето бе първо за 20-годишната японка след 10 поредни победи във всички съревнования.

Бившата номер 1 в света проби в първия сет младата си съперничка за 3-2 и беше безапелационна на собствен сервис, с цел да затвори откриващата част. Осака не намираше ударите си в мача и умората от дългата победна поредност си сподели думата и във втория сет, когато по-свежата Плишкова още веднъж съумя да реализира пробив в подаването на японката за 5-4. Чешката тенисистка сервира сполучливо за крайния триумф, като това беше втора купа през сезона за нея след тази в Щутгарт през април.

Щастливата шампионка показа усещанията си от финалния дуел в изявление след края на мача.,,Просто съм щастлива, че срещата не продължи в три сета, тъй като предходните ми три мача бяха сходни. Най-силното оръжие в играта ми е сервисът и през днешния ден то бе основно по пътя към триумфа. Наоми може би беше поуморена, всички го видяхте. Но тя е още доста млада и й следва ярко бъдеще, желая да я поздравя за чудесните последни няколко седмици. Това е първата ми купа, откакто се омъжих, тъй че това способства за в действителност един специфичен трофей в моята кариера “, приключи чехкинята. Това беше 11-титла в нейната професионална тенис кариера. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР