Плейофите в най-силния европейски баскетболен турнир – Евролигата, вече стартираха

...
Плейофите в най-силния европейски баскетболен турнир – Евролигата, вече стартираха
Коментари Харесай

Невиждан бой и дисквалификации в Евролигата!

Плейофите в най-силния европейски баскетболен шампионат – Евролигата, към този момент стартираха тази седмица. За ¼-финалите се класираха тимовете на Олимпиакос, воден от родната звезда Александър Везенков, който се изправя против Фенербахче, Монако, Макаби Тел-Авив, Реал Мадрид, Партизан, Барселона и Жалгирис.

В четвъртък вечерта сръбският гранд Партизан се приближи единствено на крачка от класиране за Финалната четворка в Евролигата, откакто възпитаниците на Желко Обрадович доближиха до втора поредна победа на Реал Мадрид с 95:80 (31:21, 20:16, 24:25, 20:18) във втория мач в залата на „ белите “ – „ УиЗинк Сентър “.

Страхотният конфликт обаче бе преустановен прибързано поради, може би, най-голямото сборичкване в историята на шампионата. Срещата бе прекратена 1:40 минути преди края след всеобщо меле сред играчите на двата тима. Резултатът до този миг бе 95:80 в интерес на сръбския гранд. Очаква се от шампионата на богатите да наложат съществени наказания. Всичко стартира от жестоко нарушаване на Серхио Люл против Кевин Пънтър, който не се замисли и отвърна на противника си. Към съотборниците си незабавно хукнаха Данте Екзъм и Гершон Ябуселе. Крилото на мадридчани употребява хватка от бойните изкуства, с цел да събори своя противник. На момента Ябуселе и Пънтър бяха дисквалифицирани от мача, а реферите се нуждаеха от към 20 минути, с цел да вземат решение за спомагателните санкции.

Guerschon Yabusele slamming down Dante Exum
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР