Плеймейкърът на Монца Кевин-Принс Боатенг сподели за възхищението, което е

...
Плеймейкърът на Монца Кевин-Принс Боатенг сподели за възхищението, което е
Коментари Харесай

Боатенг: Меси ме накара да си помисля за оттегляне от футбола

Плеймейкърът на Монца Кевин-Принс Боатенг показа за възхищението, което е изпитвал към Лионел Меси по време на тренировките в Барселона, където прекара къс престой.

“Шестте месеца в Барселона бяха невероятни. Отначало не можех да допускам. Мислех, че Еспаньол ме желае, а не същинският Барселона! Тренировките с Меси ме оставиха без думи. Винаги съм казвал, че Кристиано Роналдо е най-хубавият в света, само че Меси е нещо друго. Той не е естествен. Когато упражнявах с него, за първи път в моята кариера се почувствах незадоволително добър. Той правеше невероятни неща. Искаше ми се да кажа: “Приключвам, ще се откажа от играта!”, съобщи 33-годишният Боатенг пред DAZN.
— Kevin-Prince Boateng: " Training with Messi left me speechless. I felt like quitting football because I felt inadequate for the first time in my career while training with him. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal) Той също по този начин разяснява ранния стадий от своята кариера. “Когато бях млад в Тотнъм, в действителност купих три първокласни коли за един ден, само че имаше толкоз доста болежка вътре в мен. Опитвах се да си купя благополучие. Не бях благополучен и не играех. Не бях добре и по тази причина търсех нещо друго. Разбира се, че бих трансформирал тази част от моето минало. Често разчитах единствено на моя гений и при неговото съществуване, в случай че не бях нахален, можех да реализира доста повече неща. Въпреки това, имах красива кариера”, продължи тъмнокожият футболист.

Накрая той приказва за казуса с расизма в този спорт. “Във футбола нищо не се е трансформирало от 2013 година насам. Може би още няколко санкции, само че нищо не се е трансформирало. Тъжно е, към момента се случва, и то прекомерно доста. Промяната идва от УЕФА и ФИФА. Ние, футболистите, сме значими. Опитваме се да се изричаме, използваме обществените мрежи, даваме изявленията, само че в случай че това не стартира от горната страна, за нас е мъчно. През 2013 година споделих, че се надявам децата след няколко годинида не знаят какво е расизъм, а вместо това през днешния ден те ни чуват по какъв начин приказваме за това повече, в сравнение с вчера”, добави Боатенг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР