Плеяда от звезди, сред които легендарните Куин, Андреа Бочели, Дюран

...
Плеяда от звезди, сред които легендарните Куин, Андреа Бочели, Дюран
Коментари Харесай

Кралско и звездно. Хиляди на концерта пред Бъкингамския дворец ВИДЕО

Плеяда от звезди, измежду които именитите Куин, Андреа Бочели, Дюран Дюран, Алиша Кийс и още доста други, участваха в концерта в Лондон в чест на платинения празник на английската кралица Елизабет Втора.

Легендарната английска група Куин с Адам Ламбърт за вокалист откри концерта с парчето " We Will Rock You ", а след това продължи с шлагера си " Don`t Stop Me Now ".

" Невероятно е, че още веднъж сме тук ", съобщи китаристът на Куин - Брайън Мей, 20 години откакто групата пя на покрива на Бъкингамския замък за златния празник на кралицата и извърши тогава " God Save The Queen ".

Последваха изяви на останалите звезди. Концертът завърши след повече от два часа и половина с осъществяването на 78-годишната дива Даяна Рос. Тя съобщи, че е изцяло очарована, че е била поканена да пее по подобен важен мотив.

Концертът се състоя на особено построена сцена към паметника на кралица Виктория. Сред публиката бяха към 30 членове на английското кралско семейство, измежду които престолонаследникът принц Чарлз и най-големият му наследник принц Уилям, техните съпруги Камила и Кейт. Уилям и Кейт доведоха и две от трите си деца - принц Джордж и принцеса Шарлот. По-малкият наследник на Чарлз - Хари, и брачната половинка му Меган обаче бяха предпочели да не участват и да честват в съкровен кръг първия рожден ден на щерка си Лилибет.

Публиката на концерта наброяваше 22 000 души, като от тях 10 000 бяха изтеглени с чоп, а 5000 бяха представители на служащите на първа линия по време на коронавирусната пандемия. Десетки хиляди фенове без билети пък наблюдаваха концерта на големи екрани на булеварда, водещ към Бъкингамския замък. На самата фасада на двореца пък бяха прожектирани разнородни фрагменти и по този начин тя самата стана сцена на светлинно шоу. В небето над палата също имаше прожекции, свързани с кралицата. Там се появиха, изписани от светлини, типичната за Елизабет Втора чантичка, чаша чай, цифрата 70 и кралски портрет.

Концертът ознаменува приноса на Обединеното кралство към музиката, околната среда, спорта и мюзикъла през 70-те години на властване на Елизабет Втора.

По време на шоуто английският стрийт музикант, актьор и хореограф Ашли Банджо и неговата група Дайвърсити проведоха същински музикален преглед на годините на ръководство на кралицата. Те повишиха адреналина на феновете на концерта, като извършиха известни шлагери от всички десетилетия, през които тя е на престола. Сред частите бяха " She Loves You " на Бийтълс, " Night Fever " на Би Джийс, " Let`s Dance " на Дейвид Бауи, " Spice Up Your Life " на Спайс Гърлс, " What Makes You Beautiful " на Уан Дайрекшън и " Big For Your Boots " на Стормзи.

Принц Уилям напомни в тирада по време на концерта, че баба му отдавна е ангажирана с идеята на опазването на околната среда. Той напомни коледното обръщение на Елизабет Втора от 1989 година, в което тя приканва всички страни да работят дружно, с цел да защитят Земята за " нашите деца и децата на нашите деца ". Уилям произнесе и същинска защита в отбрана на планетата на фона на Бъкингамския замък, върху чиято фасада бяха прожектирани внушителни светлинни резултати.

След това английският принц Чарлз отдаде по трогателен метод респект на майка си. " Ваше Величество, мамо, Вие бяхте с нас в сложните времена за нас. И ни сплотихте, с цел да честваме моментите на горделивост, наслада и благополучие. Вие се срещахте с нас и говорихте с нас. Вие се смяхте и плачехте с нас и което е най-важно, Вие бяхте тук за нас, през тези 70 години. Вие посветихте целия си живот в работа на нас и Вие продължавате да изпълнявате този собствен ангажимент. Ето за какво в този момент ние сме тук ", съобщи Чарлз. Той отдаде респект и на татко си, принц Филип, умрял предходната година на 99-годишна възраст. " Татко щеше да хареса това шоу и да се причисли към нас от все сърце в честванията поради това, което Вие продължавате да вършиме за Вашата страна и за Вашия народ ", сподели Чарлз. " Вие продължавате да пишете историята ", добави той, визирайки майка си, която се възкачи на престола на 25-годишна възраст преди 70-години след гибелта на татко си крал Джордж Шести.

Докато Чарлз произнасяше речта си, на стените на Бъкингамския замък бяха прожектирани фрагменти с кралицата, които той бе подбрал. Сред тях бяха ръкостискането на Елизабет Втора с някогашния пълководец на Ирландската републиканска войска Мартин Макгинес, който стана след това заместител първи министър на Северна Ирландия, и пътешестване с карета на кралицата с някогашния южноафрикански президент Нелсън Мандела.

Кралица Елизабет Втора не участва на концерта поради леко неразположение. Но тя въпреки всичко се появи на него в шеговито видео в приятна компания. Преди началото на музикалната стратегия бе излъчен видеоклип с присъединяване на Елизабет Втора и мечока Падингтън. В късото видео кралицата, известна с тънкото си възприятие за комизъм, пие чай с мечока, трансформирал се в икона на несръчността в детската английска литература. " Честит празник, Мадам, и благодаря за всичко ", споделя мечокът Падингтън на Елизабет Втора. " Много благо ", му отвръща тя. А след това изважда от чантичката си филийка, намазана с конфитюр от портокал, който е обичан на мечока. След което споделя, че постоянно носи в чантичката си такава филийка с тъкмо този конфитюр, който и тя обича. После кралицата стартира да отмерва ритъма на песента " We Will Rock You " с почукване със сребърната си чаена лъжичка върху порцелановата чаша чай.

Шеговитото видео подсети за видеото, излъчено на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, в което Елизабет Втора се появи с филмовия персонаж Джеймс Бонд.

На концерта бяха излъчени и авансово записани обръщения на някогашната първа дама на Съединени американски щати Мишел Обама, на артиста Даниъл Крейг, превъплътил се на няколко пъти в облика на Джеймс Бонд, на поп легендата Елтън Джон, който изпя по трогателен метод песента " Your Song ".

Вчера членовете на кралското семейство участваха и на разнообразни тържества в разнообразни краища на страната. Уилям и Кейт и Джордж и Шарлот бяха на още един концерт денем в замъка в Кардиф, в Уелс. Най-малкият наследник на кралицата, принц Едуард и брачната половинка му Софи, пък бяха на празненство в жанр 50-те години на предишния век в Белфаст, в Северна Ирландия.

Днес е финалът на траялите четири дни празнувания. По време на него артистът Ед Шийрън и още към 10 000 реализатори и представители на въоръжените сили ще вземат участие в церемониал в Лондон, който ще възпроизведе пътя, изминат от кралицата по време на нейната коронация.

По времето на властването на Елизабет Втора имаше 14 английски министър председатели и 14 американски президенти. Берлинската стена бе издигната и след това падна. Англия се причисли и след това напусна Европейския съюз. А едно време мощната Британска империя се разпадна и бе сменена от Общността на нациите, сплотяваща 54 страни. Именно тази организация се счита за най-голямото достижение на Елизабет Втора.

Неотдавна допитване на Ипсос сподели, че 9 от 10 поданици на Обединеното кралство поддържат кралицата.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР