Плевенският общински съвет отмени наредбата за регистрацията и отглеждането на

...
Плевенският общински съвет отмени наредбата за регистрацията и отглеждането на
Коментари Харесай

Плевенските общинари отмениха наредбата за регистрация и отглеждане на кучета

Плевенският общински съвет анулира наредбата за регистрацията и развъждането на кучета на днешното си съвещание. Предложението за анулацията бе направено от кмета Георг Спартански. За приемането му гласоподаваха 37 от общинските съветници .
В претекстовете на градоначалника написа, че тази разпоредба регламентира публични връзки, които са уредени в нормативни актове от по-висока степен и в този смисъл тя не е нужна. Регистрацията на кучета се прави според Закона за отбрана на животните. А редът за регистрация, както и отговорностите и отговорностите на притежателите на домашни любимци, е регламентиран в Закона за ветеринарномедицинска активност.
Георг Спартански дава образец с Враца, където по дело от сходен темперамент се е произнесъл Върховен административен съд и е прогласил незначителност на тяхната разпоредба. В претекстовете на съда в детайли са изложени причините по отношение на неналичието на материална подготвеност на Общинския съвет да регламентира връзките, свързани с придобиването, регистрацията и развъждането и размножаването на кучета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР