Плевенския окръжен съд взе решение 28-годишният Бодил да остане зад

...
Плевенския окръжен съд взе решение 28-годишният Бодил да остане зад
Коментари Харесай

Британецът Дейвид Бодил остава в ареста frognews.bg

Плевенския областен съд взе решение 28-годишният Бодил да остане зад решетките. Решението предстои на обжалване в 3-дневен период в Апелативния съд във Велико Търново.

 

Плевенският областен арбитър Румен Лазаров регистрира, че след издадена на 2 март 2020 година заповед е претърсено жилището на търсения британец в родината му.

Там са открити субстанции под формата на течност и прахуляк, включващи над 1 кг въглерод, 10 кг калиев нитрат, 1.2 кг сяра и 990 мл ацетон, които дават отговор на състава на избухлив черен барут. Те са съвпадали и с написаните съставки за взривни съединения в рецептите, които също са открити в дома на Бодил.

 

Вследствие на това от 28 декември предходната година е издадена заповед за задържането му от арбитър в Уестминстър, Лондон.

 

Бодил се реалокира в Любеново в края на ноември, където заживява в къщата на дядо си Филип. В обществените мрежи той разгласява, че е преследван за “нещо, което даже не е закононарушение ” и избира “да почине в непозната страна ”.

 

Британецът съобщи, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. По думите му е търсен и арестуван поради “хоби ”. 

 

Посолството и консулските управляващи на Обединеното кралство ще бъдат известени за решението на плевенския съд за непрекъснатото задържане в ареста на Бодил. Делото за екстрадиция на британеца ще бъде на следващия ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР