Плевенските сърдечни хирурзи имаха шанса да извършат уникална операция, в

...
Плевенските сърдечни хирурзи имаха шанса да извършат уникална операция, в
Коментари Харесай

Хирурзи от Плевен извършиха уникална кардиооперация

Плевенските сърдечни хирурзи имаха шанса да извършат неповторима интервенция, в международен мащаб. 34-годишният Филип се ражда с тежък недостатък на сърцето, само че не е опериран като дете, а едвам в този момент. Операцията е сполучлива и Филип към този момент се усеща нов човек. Случаят е извънреден, тъй като пациентите с сходен проблем рядко доживяват зрелост. Историята на Филип.


Филип е на 34 години. Днес е жизнен и ухилен, само че единствено допреди месец животът му е бил изпълнен със боязън, ограничавания и чести престои в лечебни заведения. Той е с присъщ наследник недостатък на сърцето.
Филип Узунов: Вечер не мога да заспя от боязън, че може и да не се събудя. Защото съм доста осведомен с моето положение и си знам, че ми е тежък казусът. Като моя единствено съм чел в интернет, които... няма живи на моите години.
През ноември предходната година Филип срещнал своя ангел-спасител, както към този момент назовава кардиохирурга проф. Владимир Данов.

Доверил му се, преодолявайки дългогодишния си боязън от интервенция. При интервенцията е направена тотална промяна на комбинирания сърдечен недостатък, като по едно и също време с това е вградена биологична клапа.
Проф. доктор Владимир Данов, кардиохирург: Преживелите с този тип или вид присъщ сърдечен недостатък са единствено от 6 до 3 % над 30 години. Направихме му интервенцията в цялостен размер и, както виждате, той наподобява месец и четири дни по-късно в едно доста положително общо положение.Филип Узунов: Чувствам се като че ли, че в никакъв случай не съм бил болен. Нов свят, нов живот - всичко ми е ново.
Според проф. Данов до три месеца Филип ще се възвърне изцяло и ще има пълностоен живот. Плевенчанинът към този момент мечтае за работа и спокойни дни без боязън от заболяването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР