Плевенската общественост има много поводи да се гордее - не

...
Плевенската общественост има много поводи да се гордее - не
Коментари Харесай

В Плевен ще бъде издигнат паметник на героите от Дойранската епопея

Плевенската общност има доста мотиви да се гордее - освен с епичните боеве за освобождението на града, само че и с героичния героизъм на Девета пехотна плевенска дивизия. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден, 18 септември, на представянето на макета на монумент в чест на воините, удържали успеха при Дойран през 1918 година под командването на военачалник Владимир Вазов, оповестиха от пресцентъра на военното ведомство.

Идеята за построяването на паметника е на предприемчив комитет за отбелязването на 100-годишнината от края на Първата международна война.

Министър Каракачанов осведоми, че макетът на паметника на Девета пехотна плевенска дивизия ще бъде изложен за оглед и отзиви на плевенчани в Областната администрация в града, както и в постройката на Народното събрание в София. „ Неслучайно представяме макета на паметника посредством медиите, с цел да може хората да го видят и преценяват като за задачата ще има и книга за усещания и отзиви “, сподели той.

Паметникът ще бъде построен със средства, събрани от дарения и с материал, обезпечен от Министерството на защитата. Министър Каракачанов, под чиито патронаж се осъществя тази самодейност, към този момент подари една заплата и прикани народните представители от района също да се включат в нейното реализиране.



Във форума през днешния ден в Областната администрация в гр. Плевен участваха регионалният шеф Мирослав Петров, депутати, военнослужещи, представители на инициативния комитет и на публични организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР