Плевенчанката Дамяна Гроздева навърши днес 100 години. Тя празнува с

...
Плевенчанката Дамяна Гроздева навърши днес 100 години. Тя празнува с
Коментари Харесай

100-годишната плевенчанка Дамяна Гроздева: Важното е каква диря ще остави човек в живота си

Плевенчанката Дамяна Гроздева навърши през днешния ден 100 години. Тя чества с двете си дъщери Пенка и Мария, внука Дамян, кръстен на нея, племенника си и близки другари на фамилията. Столетничката се радва на още трима внуци и пет правнуци.

Юбилярката е приключила селскостопанско учебно заведение с цялостно отличие, цялостен живот е работила като шивачка. И до през днешния ден е запазила пристрастеността си към четенето, обичаните й създатели са Иван Вазов и Христо Ботев, чиито стихове помни наизуст. Следи постоянно новините, а решение за сегашната обстановка в страната намира в думите на Васил Левски, които цитира: „ За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоитекривици,па да се изправим и дружно да вървим напред, в случай че ще бъдем хора. ”. Преди няколко месеца е преборила Covid-19 за седмица, само че поради следствията е била в кардиологична клиника, където с духовитостта и невероятното си възприятие за комизъм става фаворитка и получава прякора „ Кралицата ”.

За Дамяна Гроздева най-важното в живота е фамилията. Обичта на роднините и приятелите е нейната рецепта за дългоденствие. Човек постоянно би трябвало да мисли каква следа оставя в живота си и с какви мемоари ще продължава живее в паметта на роднините и след сетния си час, акцентира тя.

Гост на празника беше и кметът Георг Спартански. Той зарадва рожденичката с цветя и й връчи парична сума според решение на Общинския съвет. Двамата разговаряха на разнообразни тематики, а с високия си дух и духовитост столетничката вдъхна оптимизъм на всички присъстващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР