Плевенчанин с ампутиран крак, който страда от диабет и е

...
Плевенчанин с ампутиран крак, който страда от диабет и е
Коментари Харесай

Отказаха ел. количка на диабетик с байпас и без крак

Плевенчанин с ампутиран крайник, който страда от диабет и е с байпас на сърцето, получи отвод от ТЕЛК за електрическа инвалидна количка, защото имал здрави ръце. За решението на комисията описа дъщерята на пострадалия Валентина Димитрова във фейсбук.

По думите ѝ, татко ѝ е с ампутиран крайник от 17 години, а кардиолозите предложили да не се натоварва.

"Беше му отказана електрическа количка, защото имал две здрави ръце, с които можел да бута елементарната. На въпроса ми по какъв начин ще са случи това, откакто той има байпас и не би трябвало да са натоварва, служителката ми отговори, че това е наша грижа и би трябвало да си го гледаме. Къса ми се сърцето, като виждам по какъв начин лишават последния късмет на татко ми да бъде най-малко малко пълностоен човек, по какъв начин го обричат да бъде изцяло подвластен и болен! Затова питам- Докога ще се отпускат помощи и колички изборно и не толкова-срещу пари? А на тези от нас извънредно нуждаещите се, ще се отхвърлят, та да са усещаме все по заболели и безполезни от всеки път? ДОКОГА??? Моля за съвет, в случай че някой има сходен случай! ", прикани плевенчанката.

Тя и татко ѝ са обжалвали решението, само че още веднъж били изпратени в ТЕЛК-Плевен, откъдето получили втори отвод.

"Директно ни споделиха че колкото и да апелираме и да се явяваме, резултатът ще е еднакъв, няма пареза на ръце - няма количка. Че той, в случай че е с пареза на ръцете, тогава защо му е такава, да не ми е изпила чавка мозъка че да го пусна на открито в тази ситуация ", написа още Димитрова, която добавя, че фамилията не разполага със средства, с цел да закупи единствено нужната количка.

Постът й е споделен от десетки консуматори в обществената мрежа, които се възмущават от решението на специалистите и поучават дамата да се обърне към Министерството на здравеопазването.

Проверка на Дир.бг сподели, че цените на новите електрически инвалидни колички стартират от 3000 лв. и стигат до 10 000 лв..

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР