Плевен. Зам.- председателят на БСП Деница Златева посети най-голямата земеделска

...
Плевен. Зам.- председателят на БСП Деница Златева посети най-голямата земеделска
Коментари Харесай

Деница Златева, БСП: С тези избори промяната в страната ще започне

Плевен. Зам.- ръководителят на Българска социалистическа партия Деница Златева посети най-голямата земеделска кооперация в региона, и се срещна с поданици на с. Новачене, общ. Никопол и гр. Белене. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . В рамките на срещата с ръководителя на земеделската кооперация в село Новачене бяха показани проблемите на бранш " Земеделие " в България. Изтъкната бе нуждата от стимулиране на производството на български плодове и зеленчуци. Във връзка със съществуващите двойни стандарти на храните в Европейски Съюз, кооператорите се оплакаха и от такива във връзка с подпомагането на европейските аграрни производители и другите равнища на европейските дотации. За развиването на бранша има нужда и от целенасочена държавна политика за подкрепяне на земеделските кооперации и промени в Закона за кооперациите. Деница Златева уточни, че страната не може единствено да разчита на европейско финансиране. То би трябвало да бъде допълвано и от национални доплащания, изключително за стимулиране на развиването на овощарството и зеленчукопроизводството. Тя показа главните цели за развиване на бранша, залегнали във „ Визия за България ”.
По време на срещите с жители в с. Новачене и гр. Белене, Деница Златева уточни, че Българска социалистическа партия е почнала своята акция със слогана „ Справедливост в този момент ”, а това значи да има обективни приходи, обективни пенсии, опцията младите фамилии да отглеждат децата си, въвеждането на Детската гаранция, което ще подсигурява качествено обучение, с еднакъв достъп за всички, с цел да не бъдат обречени децата на България на неначетеност, да се оказва помощ на дребния и междинен бизнес, да няма двойни стандарти, да няма две скорости на развиване на Европа, транспортният бизнес да има еднакъв достъп до пазара в Европа, а водачите – почтено възнаграждение.
В Белене главният проблем е икономическият застой в развиването на района след прекъсването на строителството на АЕЦ Белене. „ Във " Визия за Европа " доста ясно сме се оповестили за строителството на нови нуклеарни мощности в България. 10 години пропиляхме от политика напук за АЕЦ Белене. От мочур за милиарди, в този момент ГЕРБ осъзнаха, че планът е стратегически за развиването на българската енергетика ”, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Тя уточни, че идните избори са значими, както за Европа, по този начин и за България. „ Тези избори ще бъдат избор на съмнение към 10 годишното ръководство на ГЕРБ и ще дадат опция смяната в страната да стартира ”, сподели още Златева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР