Плевен получава близо 30 000 лева - 100 процента безвъзмездна

...
Плевен получава близо 30 000 лева - 100 процента безвъзмездна
Коментари Харесай

Плевен получава 30 000 лв. безвъзмездна помощ за образованието на деца, лишени от родителска грижа

Плевен получава близо 30 000 лв. - 100 % безплатна финансова помощ, за образованието на деца, лишени от родителска грижа. Това заяви кметът на общината Георг Спартански.

С тези средства локалната администрация ще извърши план за подкрепяне на просветителния развой при децата, настанени в седем центрове от фамилен вид в Плевен.

Проектът се финансира от одобрена от министъра на труда и обществената политика Целева стратегия за подкрепяне на младежи, настанени в обществени услуги - делегирана от страната активност от резидентен вид в домове за деца, лишени от родителска грижа, която се финансира от Фонд "Социална протекция " към МТСП.

Целта е да реализира непрестанен учебен развой на учениците от първи до дванадесети клас, които са настанени в обществени услуги. Предвижда се закупуване на портативни компютри с лицензиран програмен продукт, таблети и мултифункционални устройства. Техниката е нужна за потребностите на децата, живеещи в този вид обществени заведения, с цел да се подсигурява опцията да получат при създалите се поради ковид условия достъп до непрестанен учебен развой, акцентира Спартански.

,,Тези 60 деца, които са настанени в седемте Центъра в Плевен, не са второ качество и за тях също е нужно да създадем всичко належащо за осъществяване на отдалеченото обучение'', безапелационен е кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР