Плевен. По покана на председателя на ПП АБВ Румен Петков

...
Плевен. По покана на председателя на ПП АБВ Румен Петков
Коментари Харесай

По покана на Румен Петков на посещение в Плевен беше Тихон Владимирски – митрополит на Владимирска и Суздалска епархия в Русия

Плевен. По покана на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков на посещаване в Плевен беше Тихон Владимирски – митрополит на Владимирска и Суздалска епархия в Русия, оповестиха от пресцентъра на партията . Митрополит Тихон оглавява епархията едвам от няколко месеца, а преди този момент, в продължение на 23 години, е бил отпред на Новосибирската епархия.
„ Особено се радваме, че в епархията ни в този момент се възражда духовния живот, което е най-важното за народа и имаме доста храмове и манастири. Честваме доста празници, отдадени на разнообразни събития. Едно от най-ярките е отбелязването на деня на Кирил и Методий, първоучители славянски, този ден назоваваме отдаден на славянската книжовност и просвета. Празника на светите братя сближава нашите нации – съветския и българския. ”
При визитата на митрополит Тихон в Панорама „ Плевенска епопея ” съветският архиерей получи от Румен Петков специфичен пощенски плик и картичка, които са основани по три знакови юбилея – 140 години от освобождението на Плевен, 110 години от построяването на мавзолея „ Св. Георги Победоносец ” и 40-годишнината от построяването на Плевенската гледка. Петков акцентира пред госта, че плевенчани се гордеят с Мавзолея и Панорамата, тъй като са два от най-значимите монументи за Руско-Турската освободителна война и са построени с доброволната помощ на жителите.
Негово преосвещенство благодари за подаръците и акцентира, че идния празник 3 март е общ за двата народа – българския и съветския, тъй като дружно са постигнали успеха в Освободителната война.
„ Разбира се 500 години робство са доста и това е огромно злощастие и загуба за българския народ и в културата и духовния живот и в материалната сфера на България. Вашата страна свято съхранява паметта за великата победа и освобождението. Затова аз приветствам българския народ и му искам преуспяване ”.
По мотив политическите разлики в този миг сред България и Русия митрополит Тихон счита, че ние, все пак, сме в едно семейство и е естествено от време на време в фамилията да има различия. Той счита, че раздялите са краткотрайни и въпреки всичко човечеството се стреми към мир и спокойно съзидание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР