Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и

...
Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и
Коментари Харесай

Плевен може да остане без автобуси до София и големи областни градове


Плевен може да остане без автобусен превоз до София и огромните регионални градове, защото Общината няма право да организира публични поръчки. На среща в транспортното министерство, автобусни превозвачи ще изискат смяна на Наредбата за транспортните схеми на публичните транспорти на пасажери с рейсове, заяви БНР.

Автобусните линии от Плевен до София, Ловеч, Бургас и Русе, и назад, в скоро време могат да бъдат закрити, поради отвод от страна на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ общината да организира социална поръчка за тях.

„ Те не дават отговор на условието на Наредба 2 да има 60-минутен период сред две написания, с две идентични спирки, в едно направление “, сподели Палушка Георгиева, ръководител на браншовото съдружие в региона.

На среща с отрасловия заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев превозвачите ще упорстват и за смяна на Наредба 2, която регламентира транспортните схеми за публичния превоз на пасажери с рейсове. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР