Плевен. Хората от село Новачене, Плевенска област, поискаха пред народните

...
Плевен. Хората от село Новачене, Плевенска област, поискаха пред народните
Коментари Харесай

Хората от Новачане към БСП: С активна политика държавата да спре демографската катастрофа

Плевен. Хората от село Новачене, Плевенска област, желаеха пред народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Димитър Данчев и доктор Илиян Тимчев страната да се включи с дейни политики за справяне с демографската злополука. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Двамата показаха в детайли плана „ Визия за България ” пред събралите се. Хората бяха безапелационни, че дребните обитаеми места са безусловно забравени от страната и са обречени на доизживяване. По думите им е нужна смяна в Избирателния кодекс, която да даде правото и на най-малките обитаеми места да избират кметовете си, а приходите в бюджета на дребните общини да остава по места. Те желаеха от народните представители опазването на здравето да бъде гратис за всички здравноосигураващи се жители, а в дребните обитаеми места да не се разрешава създаване на частни лечебни заведения. Жителите на селото споделиха, че откогато селото е включено към В и К Асоциацията се е нараснала фрапантно единствено цената на водата, до момента в който водопреносната мрежа продължава да е в същото окаяно положение.
По-късно народните представители Димитър Данчев и доктор Илиян Тимчев се срещнаха и с хората от гр. Гулянци. Жителите му желаеха от тях страната по-ясно и деликатно да възнамерява и ремонтите на инфраструктурните обекти, и публично-частните партньорства. Те показаха неразбиране, че в един град в България може да има над пет лечебни заведения, а в различен да има единствено една. Хората бяха безапелационни, че „ огромната ” смяна за последните 30 години в страната е, че бюрокрацията е обхванала всички сфери на властта и ръководството на страната. Хората от Гулянци желаеха връщане на професионалното образование в България, тъй като то може отчасти да помогне за справяне с безработицата. Двамата народни представители от левицата обясниха, че огромна част от политиките във „ Визия за България ” са били препоръчани от тях още преди гласуването на бюджета за идната година, само че ръководещите са ги отхвърлили.
Хората от село Божурица желаеха от зам.- ръководителя на ПГ на " Българска социалистическа партия за България Христо Проданов и депутатите от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Петър Витанов и Стефан Бурджев на идващите избори Българска социалистическа партия да постави завършек на мутро-олигархичния модел на ръководство. Те бяха безапелационни, че точно този модел е овладял целия район, натиска и заплашва по време на избори. „ Превзели са всички стопански активи в района и най-много цялото земеделие е под техен надзор ”, безапелационни бяха хората. Те желаеха от депутатите от левицата да се постави край и на неравномерното развиване на земеделския бранш. „ Субсидиите отиват основно за зърнопроизводители за сметка на земеделието, което основава работни места, като зеленчукопроизводство, зарзаватчийство и отглеждане на животни ”, споделиха хората от село Божурица. Депутатите срещнаха събралите се с всички хрумвания и оферти във Визия за България. По късно Христо Проданов и Петър Витанов посетиха град Тръстеник. Там жителите бяха безапелационни, че главните стълбове за действието на страната са стопанската система, опазването на здравето образованието и сигурността. Те показаха очакване тези браншове да бъдат напълно реформирани, с цел да дадат икономическа вероятност на жителите, да покачат приходите, усилят раждаемостта и да понижат смъртността. „ Това ще докара до решение на главните въпроси като страната а точно демографската злополука и бедността ”, споделиха жителите пред Проданов и Витанов, които ги срещнаха с плана „ Визия за България ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР