Пленумът ще мине напрегнато. За мен е важно да се

...
Пленумът ще мине напрегнато. За мен е важно да се
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Проблемите в БСП се натрупват от много години и остават нерешени

Пленумът ще мине с напрежение. За мен е значимо да се направи точна преценка на резултатите от изборите, по опция с по-малко преднамереност и опълчване, което може да бъде градивно. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Янаки Стоилов преди началото на пленума на левицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Алтернативният разбор в доста висока степен е правилен. Нека забележим другия, защото би трябвало да се откри дали обстоятелствата, върху които се води полемиката са едни и същи. От там нататък е значимо да се търсят решения, които могат да употребяват, това което Българска социалистическа партия реализира на изборите на избрани места. Оставката на Нинова не е реалистично сега. Въпросът е да се проследят трендовете, тъй като проблемите в Българска социалистическа партия се натрупват от доста години ”, разяснява депутатът и добави, че те не се вземат решение, въпреки управлението на партията да се е сменяло през годините.

Георги Гергов сподели, че в този момент не е моментът да се занимават с оставки и акцентира, че той не е желал такива и във импортираната по-рано през тази седмица декларация той не се е подписвал под настояванията за оставки.

„ Сега би трябвало да създадем разбор и да забележим какво вършим. Българска социалистическа партия е повишила поддръжката си с 40 000 гласа, което е нищо. Генерална смяна е нужна. Битката не е моя или на някого, борбата е за партията ”, съобщи той и добави, че поддържа провеждането на цялостен цикъл доклади и избори в Българска социалистическа партия на всички равнища.

Това се постанова, защото изтича мандатът на 49-тия конгрес на Българска социалистическа партия. Неговото първо съвещание се организира на 7 и 8 май 2016 година, а по правилник най-висшият конгрес на партията се избира за период от четири години. Това се отнася и за мандата на Националния съвет и ръководителя на партията. След измененията в Устава, обаче конгресът няма да е органът, който избира ръководителя, а той ще се избира директно от членовете на Българска социалистическа партия.

„ Трябва да изберем разпоредбите, а те изискват време. Предният път не можа да се случи това нещо. Това е препъни камъчето. Ако през днешния ден се опитат да махнат или заобиколят комисията по разпоредбите, няма да е същински и правилно. Ние би трябвало да си кажем болните места и да ги поправяме ”, добави още Гергов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР