Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) заседава днес и обсъжда

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) заседава днес и обсъжда
Коментари Харесай

Съдебният съвет обсъжда "Осемте джуджета" и избора на нов главен прокурор

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) заседава през днешния ден и разисква основни тематики - имало ли е напън над членове на кадровия орган във връзка настояването за премахване на към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев, въпросът с " Осемте джуджета " и инспекцията на прокуратурата по него, както и има ли учредения да бъде спряна процедурата за избор на нов основен прокурор. " Дневник " следи онлайн съвещанието.
На живо

Първата тематика, която министърът на правораздаването Атанас Славов предлага за разискване в съвета, е за това дали е бил оказван напън над членове на кадровия орган по време на двете процедури за предварително премахване на Иван Гешев като основен прокурор.

Първото искане за отстраняването му бе импортирано от шестима членове на прокурорската гилдия на съвета, а второто - от четирима. По време на дебата всъщност вносителите на първото искане го отдръпнаха, а по-късно оповестиха, че над тях е бил оказван напън. Те описаха и че против тях са почнали инспекции от Върховната касационна прокуратура и са получили призовки да се явят в прокуратурата, с цел да бъдат разпитани.

По този мотив министърът на правораздаването изиска информация от Върховната касационна прокуратура з това какви преписки и каузи има в прокуратурата против членове на Висш съдебен съвет.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от България08:30, 06 юли
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР