Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа сигнал срещу

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа сигнал срещу
Коментари Харесай

Бдение пред ВСС в подкрепа на Лозан Панов, гледат сигнал на Блиц срещу него

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще прегледа сигнал против ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов през днешния ден по сигнал на уеб страницата " Блиц " за присъединяване на магистрата в митинг против изгонването на отец Паоло Кортези от Белене. 

Пред постройката на Висш съдебен съвет пък се провежда бдение в поддръжка на Панов.  

Атаките против Панов започнаха директно откакто оповести СМС-а на премиера Бойко Борисов от януари 2016 година. От текста на известието до Панов стана ясно, че хора от Висш съдебен съвет осведомят непосредствено Борисов за протичащото на съвещанията. Оповестяването на текста докара до светкавична реакция на Борисов, който безусловно нахлу в постройката на Висш съдебен съвет и държа тирада пред членовете му. Тогава той укори Панов в упоритости, свързани с президентските избори.

Лайтмотивът за политическа кариера на Панов се поддържа и до през днешния ден от някои медии и от членове на съвета, гравитиращи към основния прокурор.

Особено явни станаха офанзивите против Панов след настояването му Висш съдебен съвет да прегледа срещата на основния прокурор с предприемачите Георги Гергов и Сашо Дончев. След като " кадровиците на Темида " отхвърлиха инспекция, косвено Панов беше нападнат с поредност от претенции за инспекции - в това число и цялостна проверка.

По-късно от Съвета излязоха с позиция, че Панов е направил неприемлив опит за интервенция в правосъдната власт, като е изискал информация от няколко съдилища в страната за това дали и по какъв начин са се състояли общи събрания на съдиите за избор на нови членове на Висш съдебен съвет.

Пред постройката на Висш съдебен съвет пък се разигра пърформънс с маскирани момчета, които хвърлиха агнешки главички на тротоара.

Все още не е отзвучал абсурдът с развитите болтове от гумата на автомобила на НСО, в който се вози Панов. От него стана ясно, че прокуратурата, НСО, в това число и министър председателят имат обща позиция по отношение на сигурността на високия клас " Мерцедес ". А точно, че са ненадеждни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР