Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) отделя близо 1 000

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) отделя близо 1 000
Коментари Харесай

Пленумът на ВСС, без Атанаска Дишева, дава 1 млн. лв. от бюджета на съдебната власт за догодина за справяне с COVID-19

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) отделя близо 1 000 000 лева от бюджета, възложен от страната за потребностите на правосъдната система за 2021 година, за справяне с последствията и предварителна защита на разпространяването от COVID-19, написа.

Решението за това идва след писмо, постъпило до кадровия орган, с което министърът на финансите Кирил Ананиев е призовал Висш съдебен съвет да отдели средства в размер, какъвто е вероятен, за подкрепяне на системата.

“В изискванията, в които пандемията се вихри стремително, непрекъснато се откриват COVID-отделения и болните се усилват всеки час, ние можем да създадем тази стъпка. Отделянето на сумата към 1 млн. лева би могло да се покаже като жест към Министерството на здравеопазването и другите директно свързани с пандемията институции и органи за справяне с рецесията.

Средствата могат да отидат било за ваксини, в случай че такива въобще са нужни, съоръжение и други разноски. Нека проявим схващане и взаимност “, обясни представляващият Висш съдебен съвет и ръководител на Бюджетната комисия Боян Магдалинчев.

След трикратно приканване към сътрудниците си за излагане на мнение Магдалинчев подложи на гласоподаване предлагането, като единствената „ срещу “ се оказа Атанаска Дишева.

Изневерявайки на нормалната си процедура да стимулира всеки собствен избор детайлно, обстоятелствено и неведнъж ненужно протяжно, този път тя не изложи никакви причини в посока на това за какво не е съгласна Висш съдебен съвет да помогне на здравните управляващи в рецесията. Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов пък демонстративно се изключи от гласуването по точката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР