Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) обсъди допустими и редовни

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) обсъди допустими и редовни
Коментари Харесай

Висшият съдебен съвет прие да бъде открита процедура за установяване на основания за предсрочно освобождаване от длъжност на Иван Гешев

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) разиска възможни и постоянни ли са събитията в предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев. Заседанието продължи шест часа.

На база признатите за възможни и постоянни условия от предлагането, Висш съдебен съвет одобри единомислещо със 17 гласа да бъде открита процедура за определяне на учредения за предварително освобождение на основния прокурор. Заседанието на Висш съдебен съвет, на което събитията ще бъдат разисквани всъщност, ще се състои на 12 април.

В началото на съвещанието Иван Гешев съобщи, че няма нищо срещу всички точки да се разясняват, с цел да се види тяхната неплатежоспособност. Той добави, че желае да има спор всъщност, по всички точки в предлагането на министъра. Висш съдебен съвет разиска девет условия, посочени от министъра. Едно беше отхвърлено напълно, за други три се одобри, че са отчасти възможни, а останалите пет са напълно възможни и постоянни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР