Пленумът на Висшия съдебен съвет трябва днес да разгледа по

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет трябва днес да разгледа по
Коментари Харесай

Гешев: Съдебната реформа цели да се овладее прокуратурата и да се сложи послушен главен прокурор

Пленумът на Висшия правосъден съвет би трябвало през днешния ден да прегледа всъщност предложенията за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, направени от министъра на правораздаването в оставка Надежда Йорданова и някогашния длъжностен министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов.

На влизане основният прокурор сподели, че не може да реши дали през днешния ден ще прегледат настояването всъщност.

Той обаче разяснява тежката злополука от през вчерашния ден. „ Това е последствието от така наречен правосъдна промяна “, сподели той.

Гешев напомни, че преди две години прокуратурата е внесла експертни оферти да се лишават в интерес на страната коли на лица, които са използвали алкохол и опиати, както да се усили наказването и да се квалифицира като „ съзнателно ликвидиране “, когато е породено след приложимост на алкохол.

Главният прокурор е издал методически инструкции, когато е налице приложимост на алкохол и опиати, и по-късно се ръководи моторно транспортно средство, прокурорите да желаят отнемането на моторното транспортно средство.

„ И правосъдна промяна е министърът на правораздаването на това съображение да ми желае премахване. Съдебна промяна е и да се закрие съда и прокуратурата антимафия в полза на олигархията и мафията. Съдебна промяна е и по този метод да се реализира нещо като резултатите на прошка за към 800 каузи на олигарси, проведена престъпност, лица, упрекнати за тероризъм, шпионаж и най-тежките закононарушения в страната. Две години отчетите на прокуратурата, на Върховния касационен съд, Върховния административен съд за резултатите да отлежават в Народно събрание “, сподели Гешев.

„ Съдебната промяна цели единствено едно - да се овладее прокуратурата и да се в профил основният прокурор и да се постави някой дисциплиниран и правосъдната власт да извършва поръчки, както извършват поръчки някои структури от изпълнителната власт.

„ Тази правосъдна промяна цели единствено едно – да се овладее прокуратурата, да се в профил съответен основен прокурор, евентуално да се постави някой дисциплиниран и правосъдната власт да извършва поръчки, както може би извършват някой други институции в изпълнителната власт като Министерство на вътрешните работи, примерно “, съобщи още Гешев.  

„ Това нас няма да ни спре макар разпадът на държавността, ние сме подготвени да работим с всяка институция, в полза на българските жители и България.

Всичко това, което споделих, ще тежи на съвестта на тези политици, които го вършат, в случай че имат съвест ", добави Гешев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР