Пленумът на Висшия съдебен съвет ще се събере на извънредно

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет ще се събере на извънредно
Коментари Харесай

ВСС се събира извънредно заради сигнала на Сарафов срещу Гешев

Пленумът на Висшия правосъден съвет ще се събере на изключително съвещание, с цел да разисква сигнала на шефа на Националното разследване Борислав Сарафов против основния прокурор Иван Гешев.

Кога ще бъде свикано, ще реши правосъдният министър Крум Зарков, който е председателстващ кадровия орган, само че без право на глас. Това се реши след час и половина спор по въпроса в каква процедура се разисква сигнала.

Той беше включен като изключителна точка в дневния ред на днешното съвещание. Всички се съгласиха, че би било несъответстващо да не разискват тематиката.

Сигналът на Сарафов до Висш съдебен съвет е малко по-различен от този, който е до Софийската градска прокуратура. В него се споделя единствено, че на 15 май основният прокурор е пуснал в кабинета си запис на диалог с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев, който бил изработен предходния ден. Пред заместниците си бил споделил, че има 150 записа на диалози с магистрати и политици.

В началото на дебата сигналът беше прочетен от Атанаска Дишева от Съдийската гилдия, която изиска включването му в дневния ред. Гешев на няколко пъти сложи въпроса в каква процедура са.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР