Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува да освободи предсрочно от

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува да освободи предсрочно от
Коментари Харесай

ВСС освободи Иван Гешев като главен прокурор

Пленумът на Висшия правосъден съвет гласоподава да освободи предварително от служба основния прокурор Иван Гешев по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската гилдия поради изявление, което накърнява престижа на правосъдната власт.

Това стана с поддръжката на 16 членове на съвета, срещу гласоподаваха четирима. Иван Гешев не участва на освобождението си, защото отпътува за Страсбург.

С 13 гласа " за " и 7 " срещу " кадровиците взеха решение да продължат процедурата в отсъствието на основния прокурор, който през днешния ден на обяд напусна съвещанието, с цел да замине за Страсбург, където е на чуване в комисията LIBE.

В началото на съвещанието стана ясно, че Иван Гешев е внесъл нови доказателствени претенции в своя отбрана - да се направи социологическа експертиза за това по какъв начин репликата му " политически отпадък " се е отразила на публичното доверие в правосъдната власт и да се направи " литературна експертиза " на казаното от него. Предложенията му бяха отхвърлени.

По-рано сутринта правосъдният министър Атанас Славов позволи, че в случай че доказателствените материали не бъдат позволени за разглеждане, е допустимо решение да има още през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР