Пленумът на Висшия съдебен съвет даде съгласие за увеличение на

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет даде съгласие за увеличение на
Коментари Харесай

Пленумът на ВСС извърши корекции по бюджетите на органи на съдебната власт

Пленумът на Висшия правосъден съвет даде единодушие за нарастване на бюджета на Районен съд – Кула с 500 лева за погашение на заплащане на правосъдни заседатели и движимости лица, като средствата са за сметка на неразпределения запас по параграф „ Други хонорари и заплащания на личния състав “ по бюджета на правосъдната власт за 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Висшия правосъден съвет.

С цел обезпечаване на средства по отношение на организирането, провеждането и възлагането на социална поръчка с предмет „ Основен ремонт на Учебна база „ Цигов чарк “, Пленумът даде единодушие за корекции по бюджетите и Прокуратурата на Република България.

Взето бе решение да се уведоми дирекция „ Управление на собствеността на правосъдната власт “, че средствата в размер на 20 000 лева за практикуване на строителен контрол и реализиране на инвеститорски надзор са за сметка на „ Неразпределения запас за планиране и главен ремонт на здания, одобрен в поименното систематизиране на разноските по параграф „ Основен ремонт на ДМА “ за 2019 година, според решение по т. 25 от Протокол № 4/21.01.2019 година на Пленума на Висш съдебен съвет. Извършени бяха корекции по бюджетите на Висш съдебен съвет, Районен съд – Котел и Окръжен съд - Добрич за закупуване на сървъри и ОЕМ лиценз, както и по бюджета на Окръжен съд – Габрово за обезпечаване на средства за озвучителна и звукозаписна техника, по отношение на дефектирала техника в една от правосъдните зали.

С цел закупуване на програмни артикул „ NForce “ и модул „ JES API “, инсталиране, образование, поддръжка и право на използването им бяха осъществени корекции по бюджетите на Висш съдебен съвет и Районен съд – Враца. Програмният артикул е нужен за възстановяване активността в правосъдно изпълнителната работа. Дадено бе единодушие и за корекции по бюджетите на Районен съд – Девня и Висш съдебен съвет за закупуване на два броя климатици за работни пространства, както и по бюджетите на Районен съд – Карлово и Административен съд - Русе за закупуване на копирна техника. Пленумът на Висшия правосъден съвет отсрочи разглеждането на настояването от Окръжен съд – Пазарджик за сформиране на юбилейно издание по случай 140 години от основаването на съда, поради позволена техническа неточност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР