Пленумът на новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще

...
Пленумът на новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще
Коментари Харесай

Какво ще работят отиващите си членове на ВСС

Пленумът на новия състав на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще би трябвало да  " обезпечи " месторабота на членовете на отиващия си състав. Във вторник Съдийската гилдия на съвета одобри няколко решения за откриване на спомагателни щатове в съдилища, където да бъдат възобновени на работа кадровиците с приключващ мандат, написа " Правен свят ".

По една щатна численост ще бъдат разкрити в Административен съд София-област (АССО), Специализирания углавен съд и в РС-Сандански.

По неофициална информация в АССО отиват Милка Итова и Каролина Неделчева, в спецсъда - Даниела Костова, а Димитър Узунов към този момент се връща като арбитър в Районния съд в Сандански, където работеше преди да бъде определен за член на Висш съдебен съвет. 

Мария Кузманова и Соня Найденова се връщат в Софийския градски съд, Юлия Ковачева и Галина Карагьозова  пък се връщат във Върховния административен съд, а Калин Калпакчиев и Камен Иванов - в Софийския апелативен съд. По информация на " Правен свят " Иванов имал предпочитание да бъде командирован в Наказателната гилдия на Върховен касационен съд, където се освобождават места, защото наказателни висши съдии бяха определени за членове на новия състав на Висш съдебен съвет.

Галя Георгиева е подала молба за възобновяване на работа в Апелативния профилиран углавен съд, вместо в АС-Пловдив, където беше преди избора.

По информация на " Правен свят " Елка Атанасова желае да стане арбитър в Административен съд София-град. Тя била изложила подробни претекстове за какво желае да работи там. Магдалена Лазарова е подала заявление да бъде възобновена в АСНС, а като опция е показала Апелативна прокуратура-София, само че като заместник-шеф. Тя бе една от последните, които бяха назначени за заместник-административни ръководители след конкурс.

Предложенията за откриване на нови бройки ще бъдат импортирани на съвещание на Пленума на новия Висш съдебен съвет във вторник. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР