Пленарната среща на лидерите на страните от Европейския съюз отново

...
Пленарната среща на лидерите на страните от Европейския съюз отново
Коментари Харесай

Отново отложиха общата среща на Европейския съюз

Пленарната среща на водачите на страните от Европейския съюз още веднъж бе отсрочена и консултациите ще продължат в тесни формати. Това съобщи Баренд Лайц, представител на Шарл Мишел, представен от БГНЕС. Преди това бе оповестено, че срещата на върха ще стартира към обяд, по-късно пленарното съвещание беше отсрочено за 16:00 часа локално време.
Сутринта Мишел и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се срещнаха с президента на Франция и канцлера на Германия. След това те организираха среща в по-широк формат - с присъединяване на канцлера на Германия, президента на Франция, министър председателите на Гърция, Испания, Португалия, Италия. Сега те се срещат с министър-председателя на Латвия, с президента на Литва, с министър-председателя на Естония, по-късно се чака да се срещнат с управлението на Белгия, Люксембург, Ирландия. 
Ръководството на Евросъюза се пробва да преодолее различията по отношение на основаването на фонда, нужен за подкрепяне на стопанската система на Европейски Съюз при сериозната рецесия, подбудена от битката против разпространяването на ковид, както и по отношение на образуването на многогодишния финансов проект на Съюза, от който ще се сформират годишните общи бюджети. Срещата на върха по тези въпроси трябваше да завърши в събота, само че договарянията не дадоха краен резултат и тя беше удължена до неделя.
Страните не съумяха да преодолеят съпротивата на Нидерландия и редица други „ спестовни “ страни от Съюза по въпроси, свързани с фонда на Европейски Съюз за икономическо възобновяване. Премиерът на Нидерландия Марк Рюте настоя държавите-членки на Европейски Съюз да запазят правото си на дефинитивно утвърждение за отпущането на финансиране от антикризисния фонд. Той означи, че надзорът на Европейски Съюз е нужен, с цел да задължи страни като Испания и Италия да реформират стопанските системи си, с цел да могат по-добре да се оправят с бъдещите рецесии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР