Пленарната седмица за депутатите започва с гласуване на правилника за

...
Пленарната седмица за депутатите започва с гласуване на правилника за
Коментари Харесай

Изслушвания, блиц контрол и важни проекторешения ще бъдат обсъдени от депутатите тази седмица

Пленарната седмица за депутатите стартира с гласоподаване на правилника за организацията и активността на Народното събрание. 

Във вторник Временната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на 48-ото Народно събрание одобри, че одобри предлагането на Никола Минчев и Мирослав Иванов от Политическа партия, с което се предлага решение на дадена комисия да бъде признато, в случай че не по-малко от 1/3 от нейните членове са подкрепили предлагането.

На 2 ноември в пленарна зала ще бъде изслуша служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев. Изслушването му е поискано от „ Възраждане ” и е по отношение на оповестеното нарастване на трудовите възнаграждениа в системата на опазването на здравето от предходното държавно управление.

Двата законопроекта – на Демократична България за подсилване на отбранителните качества на България и оказване на военна поддръжка на Украйна, и този на ГЕРБ за възлагане на Министерския съвет да даде военна и техническа помощ на Република Украйна, са планувани като първа точка за четвъртък, 3 ноември.

Също в четвъртък, депутатите би трябвало да работят по плана на решение на ГЕРБ за оставане на битовите крайни клиенти на електрическа енергия на контролиран пазар, както и по плана на решение за възлагане на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия.

Изслушването на служебния министър на енергетиката Росен Христов, което трябваше да се случи предната седмица, остава за тази като трета точка за четвъртък. То е по искане на ГЕРБ и е по отношение на доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента по отношение на цени, контрагенти, тръжни процедури.

На 4 ноември ще се организира блиц контрола, който е по предписание в първия петък на всеки месец, а незабавно след него депутатите ще преглеждат план на решение за приемане на Проект за капиталов разход „ Придобиване на нов вид военен аероплан ”.

Промените в Изборния кодекс, с вносители Българска социалистическа партия, би трябвало да влязат в пленарна зала също в петък. По традиция пленарната седмица завършва с парламентарен надзор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР