Племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова, не харесва макета

...
Племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова, не харесва макета
Коментари Харесай

Племенницата на Ламбо не хареса паметника му


Племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова, не харесва макета за монумент на Стефан Данаилов , препоръчан от Ирен Кривошиева, излиза наяве от неин пост във фейсбук.

„ Толкова ли заплашителен, навъсен и недодялан беше Стефан Данилов? Или желаете да има „ страшни очи “? Та това лице към момента е способно да влюбва от екрана, към момента вълнува в черно-бели мечти. Лице безвъзраст, лице с историята на няколко генерации. А градината на Ламбо искахме да създадем такава, в която той би приседнал, би запалил цигара. Защото, в случай че знаете, той обожаваше цвет я! “, написа Роси.

„ В плана съм го изобразил по този начин, както ще остане най-дълго в съзнанието на своите другари и феновете му. Най-запомненият му облик от всички бяха тъкмо междинните години. Той носи всичко това, с което аз го помня, положителния ни другар, невероятния човек “, сподели Вежди Рашидов , който е съставил плана на паметника.

Освен за външността на великия актьор към момента фамилията му не се е схванало и къде да се нарежда той.

„ Продължавам да настоявам, че Народният спектакъл беше неговото всичко. Той изкарваше целия си ден тук, това беше неговата задача “, споделя Ирен Кривошиева, майка на единствения наследник на артиста – Владимир Данаилов. Влади също като майка си е безапелационен, че мястото на паметника на татко му е точно в градинката на Народния спектакъл.

Племенницата му и други сътрудници на Стефан Данаилов пък желаят ликът му да се сложи в градинката до блока, в който живееше Ламбо.

Според проф. Георги Янков, ръководител на експертно-художествения съвет, няма място за монумент на Мастера окол Народния спектакъл.

„ Искаме по някакъв метод да съхраним историческия тип на центъра на София, да не се позволява казус, който би повлякъл след себе си други такива стремежи за още почтени българи, и по този начин да се прекали с монументи “, сподели професорът пред Българска национална телевизия.   

Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР