Племе Южна Дакота забрани на републиканския губернатор Кристи Ноем да

...
Племе Южна Дакота забрани на републиканския губернатор Кристи Ноем да
Коментари Харесай

Племето Южна Дакота забрани на губернатора да влиза в резерват заради забележки на границата между САЩ и Мексико

Племе Южна Дакота забрани на републиканския губернатор Кристи Ноем да влиза в резервата Пайн Ридж, откакто тя приказва тази седмица, че желае да изпрати бодлива тел и охраняем личен състав в Тексас, с цел да помогне за възпирането на имиграцията на границата сред Съединени американски щати и Мексико и също по този начин сподели, че картели проникват в резерватите на щата.

„ Поради сигурността на Ояте, което влиза в действие неотложно, вие сте прогонени от родните земи на племето сиукси Оглала! “ Президентът на племето Франк Стар излиза, сподели в петъчно изказване, адресирано до Ноем. „ Ояте “ е дума за хора или нация.

Star Comes Out упрекна Ноем, че се пробва да употребява граничния проблем, с цел да помогне на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да бъде избран отново и да усили възможностите й да стане негов съотборник.

Много от тези, които идват на границата сред Съединени американски щати и Мексико, са локални поданици от места като Ел Салвадор, Гватемала и Мексико, които идват „ в търсене на работа и по-добър живот “, добави водачът на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР