Племе в Индонезия, бивши канибали, карало жените да си режат

...
Племе в Индонезия, бивши канибали, карало жените да си режат
Коментари Харесай

Индонезийско племе режело пръстите на жената, когато почине неин роднина

Племе в Индонезия, някогашни канибали, карало дамите да си режат пръстите, когато почине родственик, с цел да омилостивят мъртвите и горят телата на предците си всеки ден, с цел да ги запазят мумифицирани.

Племето Дани живее в откъснатата котловина Балием в Западна Папуа, Индонезия и е намерено от западен академик преди 80 години.

Традициите им като това да мажат със свинска мехлем мумифицирани тела на техни предшественици и да отстраняват върховете на пръстите на дамите с секира всякога, когато почине родственик, датират от 250 години, предава " Дейли мейл ".

Ритуалът има за цел да подчертае болката от загубата на дамата и да умилостиви мъртвия.

По същия метод племето се е свързвало и с канибализъм в предишното, макар че нито една от ужасяващите им обичаи не се съблюдава от 90-те години насам.

В селището на племето към момента е съхранено мумифицираното тяло на водач от преди над 250 години. Бил прочут боец и имал 25 съпруги.

" Това е най-красивото племе в района. Мъжете носят бивни на глиган като пръстени през носа и изрисуват лицата си с разнообразни цветове бои - няма подозрение, че пред вас стоят воини ", разяснява италианският фотограф, пътувал до такава степен.

" Племето пази 7 мумии, само че единствено 2 могат да се видят от чужденците ", прибавя той.

" За да се резервира тялото, то се маже всеки ден с еликсир, изработен от свинска мехлем, и се пали огън, в който останките горят до 6 часа. Всичко това се случва в продължение на 250 години ", споделя италианецът.

Хората от племето Дани са открити от американски зоолог през 1938 година.

" През последните години индонезийските управляващи вкарват закони, които карат племето да загърби някои от традициите си. Такава е рязането на пръстите на дамите при гибел на техен родственик, само че към момента можете да видите сходни следи по ръцете на по-възрастните ", споделя още фотографът.

" Въпреки нападателния си тип и метода, по който живеят, те са другарски настроени ", твърди италианецът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР