play pause stop mute unmute max volume / Репортаж на

...
play pause stop mute unmute max volume / Репортаж на
Коментари Харесай

Училище събира пари за болен шестокласник

play pause stop mute unmute max volume / Репортаж на Мая Щърбанова Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. Тази образователна година в филантропичната гимназия " Свети Свети Кирил и Методий " в Добрич стартира освен с цветя, тържества, празнично въодушевление и доста усмивки, само че и с един апел на преподавателите за помощ. Апелът е към всички, които желаят и могат да оказват помощ за бързото събиране на нужните средства за лекуването на едно от децата в образователното заведение.
  
Ангелина Атанасова е майка на шестокласник, който от пет години тренира футбол, бележникът му в края на 5-ти клас е цялостен с шестици. То е едно будно, пламенно и щастливо дете. Преди по-малко от два месеца обаче животът им се прекатурва с едно телефонно позвъняване на треньора на детето:

Моята история стартира на 31-ви юли. Тогава от футболния тим, в който детето играе, споделиха да създадем кардиограма.
  
Оказва се, че детето има проблем - вродена особеност, която нарушава активността на сърцето и е животозастрашаваща, само че лекуване не е назначено:

Лекарят сподели, че просто би трябвало да приемем новината и да продължим да живеем с нея.
  
Родителите, с поддръжката на своите близки в чужбина, стартират да търсят непозната клиника, в която да получат второ мнение и по този начин стигат до детска кардиологична болница в Лондон. Там слагат нова диагноза. Прогнозата е, че лекуване има - интервенция, която ориентировъчно ще коства 9 000 паунда. Началният преподавател на детето - Виолета Георгиева , реагира незабавно:

Отзоваха се съвсем всички сътрудници. Решихме на 15-ти септември да създадем една по-мащабна акция. Имахме зов. Поставихме две кутии. Класните прочетоха послание към родителите. В този ден се включиха и сътрудници, и родители. Средствата, които единствено в този ден събрахме, бяха към 4 200. Продължаваме да събираме, тъй като с изключение на сумата за интервенцията, на родителите са нужни още средства, с коиото да тръгнат.
 
Виолета Петрова е преподавател по български език и литература в междинното учебно заведение " Свети Свети Кирил и Методий " и от тази година е класен началник на детето:

Мисля, че децата получават доста скъпи уроци за това, че всички сме подвластни едни от други и че би трябвало да бъдем дружно. Децата реагираха извънредно добре, обединени сме и желаеме дружно да преминем през това нещо.
  
Дарителската сметка на детето на Ангелина Атанасова към този момент открита. Всеки, който желае да помогне, може да я открие на страницата на БНР в интернет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР